Anmeldelser & Anmeldere / 11-05-2018 10:41:19

Med Supervin til DM i Blindsmagning 2018 - del 2


Af Isak Broe DipWSET

Søndag d. 6/5 2018 afviklede Vinakademiet for 5. år i træk DM i Blindsmagning. Supervin var repræsenteret ved Isak Broe, der stillede op for tremandsholdet Kaninens Sele.

 

Fortsættelse fra Med Supervin til DM i Blindsmagning - del 1

 

To hvide

Vin Nr. 7 er gulgrøn, frisk og aromatisk. En tør hvidvin med alkohol og syre over middel. Der overvejes sorter som argentinske Torrontés, franske Roussanne/Marsanne samt nordvestspanske Albariño og Godello. Vinen er en Torrontés, men vi fejler 100% med et bud på Albariño.

Vin nr. 8 er igen en tør hvidvin, men nu gylden i glasset og med oxidative undertoner. Vi kredser længe om hvid Rioja, men farven synes en smule for lys og syren lidt for markant.  ”Hvad med Savennières?”, spørger en holdkammerat. Og straks falder alt på plads! Points for land (Frankrig), region (Loire), appellation (Savennières) og druesort (Chenin Blanc).

 

Tre røde

Vin nr. 9 er rød, transparent og genkendelig i næsen. Vi er enige om, at der er Pinot Noir i glasset. Jeg fanger ”røget spegepølse” i næse og smag, og kobler disse indtryk til Pinot Noir fra Tyskland (Spätburgunder). Men, er alkoholen mon lidt for høj? Vi kommer i tvivl – og lander på Pinot Noir fra Oregon. Vinen viser sig at være en Spätburgunder fra Franken i Tyskland. Points for druesort (Pinot Noir).   

Vin nr. 10 er igen rød og transparent i glasset. Denne er dog lettere urtet og ret tanninholdig, så vi byder ind med et gæt på en Chianti Classico Riserva. Farven nær glassets kant er dog lyserød snarere end teglstensfarvet, ligesom frugten synes mere kandiseret end normalt for Chianti/Sangiovese. Hvorfor nævner ingen af os Garnacha (Grenache) fra Madrid?

Vin nr. 11 fører til et fejlgæt af de mere slemme! For det må vel være dommen, når man svarer Supertoscaner på californisk Zinfandel! Hurtigt videre…

 

Og en sød "rosin i pølseenden" 

Sidste vin i hovedrunden er en halvtør til halvsød hedvin. Høj syre og brunlig farve. Vi kredser omkring Cream Sherry (tør Oloroso sødet med Pedro Ximenez), men en holdkammerat insisterer klogeligt på vinens høje syre. Vi slutter af med et gæt på 15 år gammel Verdelho Madeira – og får fine points for land (Portugal), region (Madeira), Appellation (Madeira) og druesort (Verdelho).

 

Slutresultat

Hovedrunden er slut! Dommerne voterer, og så kan finalisterne offentliggøres. Kaninens Sele og Supervin klarer næsten ”cuttet”. Vi mangler blot 3 points for at være med i finalen, men 82 points rækker til en ganske sikker 4. plads.

Suveræn vinder af DM i Blindsmagning 2018 bliver Team Hamreklubben med Rasmus Amdi Larsen, Christian Thorsholt Jacobsen og Jonas Munk. Holdet imponerer med 116 points i hovedrunden, og mindst lige så flotte 37 points i finalerunden. Et stort tillykke med sejren - fra os i Supervin!

 

Vinoversigt - hovedrunde

 1. Schloss Lieser Riesling Kabinett Juffer 2016 (Mosel, Tyskland)
 2. Umani Ronchi Verdicchio di Castelli di Jesi Classico Superiore Casal di Serra VV 2015 (Marche, Italien)
 3. Stephane Ogier Cote Rotie Reserve 2014 (Rhone, Frankrig)
 4. Baigorri Rioja Vino de Garage Tempranillo 2010 (Rioja, Spanien)
 5. Zuccardi Aluvional Paraje Altamira Malbec 2012 (Mendoza, Argentina)
 6. Zind-Humbrecht Gewurztraminer Clos Windsbuhl 2009 (Alsace, Frankrig)
 7. Mauricio Lorca Fantasia Torrontes Famatina Valley 2017 (La Rioja, Argentina)
 8. Fournier-Longchamp Domaine FL Savennieres Chamboureau 2012 (Loire, Frankrig)
 9. Rudolf Fürst Spätburgunder Centgrafenberg GG (Franken, Tyskland)
 10. Comando G La Bruja de Rozas Garnacha 2015 (Madrid, Spanien)
 11. Seghesio Zinfandel Cortina Dry Creek Valley (Californien, USA)
 12. d’Oliveira Madeira Verdelho 2000 (Madeira, Portugal)

Vinoversigt - finale

 1. Emmerich Knoll Riesling Smaragd Vinotheksabfüllung Wachau 2012 (Niederösterreich, Østrig)
 2. Domaine Roches Neuves Saumur-Champigny Clos de l’Eschelier 2012 (Loire, Frankrig)
 3. Taylor’s Vintage Port 1977 (Douro, Portugal)