Anmeldelser & Anmeldere / 16-11-2016 10:17:53

Luca Maroni - Den italienske vinguru


Af Supervin

Den italienske vinanmelder Luca Maroni er en meget kendt figur i vinens verden. Især er han kendt for sin årlige vinguide, der er højt respekteret. Den populære guide har i dag spredt sig til hele verden og bliver også oversat og udgivet på både engelsk, tysk, spansk og fransk.

Luca Maroni bedømmer vine ud fra sit eget pointsystem, hvor det maksimale, en vin kan opnå, er 99 point. At opnå 90 point fra Luca Maroni er en bedrift i sig selv og en stor ros til vinen og producenten.

Den kendte vinguide er nærmest blevet en slags "vin-bibel" i Italien. Det store fokus er kraftige og frugtfulde vine. Kan du f.eks. lide ambitiøse Amaroner eller perfekte Primitivoer - kan du roligt følge godt med i Luca Maronis "vin-bibel".

 

Luca Maroni er født i Rom d. 19 september 1961 og uddannet i business og økonomi i 1986. Allerede året efter startede han med at arbejde med Luigi Veronelli, en kendt italiensk gastronom og vinkritiker. Kort efter mødet med Veronelli begyndte Maroni at skrive for ”L `Etichetta” og grundlagde ”Ex Vinis”, Italiens første vin-orientererede nyhedsbrev.

I september 1990 starter Luca Maroni "The Taster of Wine", et magasin fuldt dedikeret til vine og vinsmagninger. I 1993 publicerer han den første udgave af ”Annuario Dei Migliori Vini Italiani”, en speciel guide om store italienske vine og vinproducenter. 

Se de bedst anmeldte Luca Maroni vine lige her:
https://www.supervin.dk/anmeldte/luca-maroni