Står der hakkebøf på menuen? Så læs med her og få vores bedste forslag til, hvad du kan drikke til ''hakkedrengene''. Tænk dog gerne tilbehøret ind i vinvalget. Serverer du rødkål eller andet sødt tilbehør til din hakkebøf, kan du med fordel vælge en vin, der er frugtig og let sødmefuld i stilen. I indlægget vil vi tage udgangspunkt i det klassiske tilbehør som brun sovs, bløde løg og kartofler, der ofte ryger på tallerkenen sammen med bøffen. Rødvin vil være det oplagte valg til dette røde rød, og nedenfor får du fem forslag til saftige og frugtlækre rødvine, du kan drikke til din middag. Klik på billederne for at læse mere om vinene og se priser.
Vinforslag 1: Australsk Shiraz
Wirra Wirra Catapult Shiraz 2017
Den afdøde ejer af Wirra Wirra drømte om at bygge en katapult og bombe sine naboer med vinflasker. Senere gjorde efterfølgerne noget ved sagen og anskaffede en katapult, som kom til at lægge navn til denne lækre, saftige og flot anmeldte frugtbombe. 98 % Shiraz blandet med 2 % Viognier for ekstra aromatisk finesse - et ''masterblend'', man også bruger i stjerneappellationen Côte Rotie i det nordlige Rhône. De nøje selekterede druer kommer fra marker i McLaren Vale i Australien.
Vinforslag nr. 2: Ripasso
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2018
Den respekterede Zeni-familie, der har lavet vin i Veneto i hele fire generationer, viser her, hvor godt Ripasso kan smage, uden at det behøver at koste en formue. Masser af modne blommer, kirsebær og søde krydderier spiller smukt sammen i en saftig og lækker Ripasso-oplevelse, der langt overgår de fleste supermarkedspendanter i samme prisleje. Druerne er høstet fra topmarker i Valpolicella, og når vinen er færdiggæret, får den ekstra fylde, rosinsmag og kompleksitet fra en ekstra gæring med druekvaset fra Zenis topanmeldte Amarone.
Vinforslag nr. 3: Primitivo fra Italien
Den storhittende Primitivo fra Masso Antico er en lækker og super-saftig syditaliensk sag, der er blevet belønnet med 99 point fra vinanmelderen Luca Maroni hele 5 år i træk! Masser af fed blomme og kirsebærfrugt med et let sødligt touch. Druerne hænger ekstra længe og tørrer ind på stokkene, så de bliver lidt som rosiner - en slags ''Amarone-effekt'' - og det gør bare vinen ekstra velsmagende. Vinen er blevet forkælet med 6 måneders fadlagring. En letdrikkelig forbruger- og anmelderfavorit!
Vinforslag nr. 4: Pinot Noir fra Californien/USA
Californiske Calista er dejligt frugtlækker Pinot Noir, der er blevet velsignet med hele 96 point af en begejstret anmelder. En kombination af burgundisk elegance med solmoden californisk frugt gør vinen til en sikker vinder. En Pinot Noir til den fyldige side, der derfor godt kan gå til en tungere ret som hakkebøf med sovs og kartofler. Druer fra tre kystnære områder i Californien lægger krop til denne vin, der byder på modne røde bærnoter og velsmurt fadkrydderi i skøn forening.
Vinforslag nr. 5: Côtes du Rhône eller anden vin fra det sydlige Rhône
En populær vin fra 100-points stjernen Xavier, der rådgiver rigtig mange producenter i Rhône, når han altså ikke selv laver sine verdensklassesvine. Toppointene til vinene stiller sig op på rad og række, og her får du en velsmagende Côtes du Rhône med ren frugtsmag og bløde tanniner, samt let krydrede Rhône-typiske urte- og pebernoter. En dejlig vin, der går til det meste, inklusiv hakkebøffen og andre klassiske hverdagsretter!
Bliv klogere på vin, mad og spiritus og alt det der gør livet sjovere! Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.
Fortæl os gerne hvad du vil vide mere om, ved at udfylde formularen herunder.
Bliv klogere på vin, mad og spiritus og alt det der gør livet sjovere!