• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Guides & Områder / 26-10-2020 11:29:19

Sådan åbner du gammel vintageportvin


Af Malene Bach

Propper på vintageportvin har det med at blive møre og skrøbelige med tiden. Det betyder, at de nemt kan smuldre, hvis du forsøger at åbne flasken med en almindelig proptrækker. Der er heldigvis opfundet alternativer, så du mindsker risikoen for at få proprester i din vin. Der er flere metoder til at opnå det samme resultat. Her får du dem:

 

portvinstang (2)

 

Portvinstang:

Fremgangsmåde:

Først varmer du tangen op over et gasblus, brændeovn, åben pejs eller lignende. Hovedet skal være rødglødende, før tangen er varm nok. Dernæst klemmer du om halsen af portvinsflaskens skuldre lige under proppen. Så svøber du en fugtig, kold klud om halsen af flasken. Halsen med proppen knækker nu af. 

 

Fordele:

Ser blæret ud og har WOW-faktor. God til helt gamle portvine.

 

Ulemper:

Kræver typisk en brændeovn, åben pejs eller et gasblus, som kan bruges til at varme tangen over. 

 

vacuvin_proptrælkker_portvin_2

 

2-benet proptrækker

Fremgangsmåde:

Det længste blad skal først stikkes ned mellem kork og flaskehals. Derefter stikkes det korte ned. Pres begge blade forsigtig helt ned. Vrid åbneren stille og roligt frem og tilbage. Når du kan mærke at korken begynder at løsne, skal du, samtidig med at du vrider, begynde at trække åbneren opad. Bliv ved til korken er helt ude. 

 

Fordele:

Mere simpel og hurtigere at bruge end portvinsstangen og kræver ikke andet udstyr.

 

Ulemper:

Ser ikke ligeså blæret ud som en tang. Større risiko for at proppen smuldrer end ved brug af en portvinstang.

 

 

vacuvin_proptrækker_portvin