Guides & Områder / 15-01-2020 13:09:46

Toppen af Bourgogne: Prosper Maufoux


Af Malene Bach

Vinhuset Prosper Maufoux har sæde i et smukt palæ i Santenay lige midt i hjertet af Bourgogne. Ikke desto mindre omfatter deres portefølje vine fra næsten alle afkroge af det legendariske område fra det kølige Chablis i nord til det lunere Mâcon i syd. Her får du historien om et af Bourgognes største vinhuse. 

Notaren, der blev vinmager

Vinhuset blev stiftet i 1860 af notaren Prosper Maufoux, der opgav sin metier for at overgive sig til sin passion for vin. Men det var hans søn Cyprien, der for alvor sørgede for at udbrede vinene til de engelske middagsborde og banede vejen for et mere internationalt udsyn. Barnebarnet Pierre Maufoux købte palæet i 1970 og gjorde det til hovedsæde for familieforetagendet. Det fornemme residens har tidligere huset Jacques Marie Duvault-Blochet, den daværende ejer af selveste Romaneé Conti! Palæet byder på hvælvede kældre fra 1400-tallet, hvor vinskatten opbevares og modnes til perfektion.

PROSPER MAUFOUX - Cave 092

Ren og frugtdreven stil

I dag ejes Prosper Maufoux af den velhavende Piffaut-familie, ''cremant-kongerne'', der står bag et af Bourgognes største og yderst populære crémant-mærker, Veuve Ambal. Prosper Maufoux er primært negocianter, dvs. de opkøber druer fra vinbønder. Kun beskedne 14 hektar er deres egne. Ud fra det bedste råmateriale frembringes der vin i verdensklasse fra flere dele af Bourgogne. Stilen er ren, knivskarp og frugtbetonet - vaskeægte burgundisk.

prosper maufoux2

Toppen af Bourgogne

Som ønologisk tilsynsførende har vinhuset gaflet selveste Nadine Gublin, der tidligere er blevet hædret med prisen som årets winemaker i Frankrig af magasinet Revue de Vin de France. Og det bliver bedre endnu. Nadine er tilmed teknisk direktør for Domaine Jacques Prieur, der vader i +95p ratings hos de helt store anmeldere. Det er unægteligt med til at sikre Prosper Maufoux en plads blandt toppen af Bourgogne!

Prosper Maufoux fremstiller både vine til hverdag og til fest, til store og små anledninger - og i alle prisklasser. Niveauet er tårnhøjt hele vejen igennem, og vinhuset er med til at vise, hvad Bourgogne virkelig kan, er og står for.