• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Guides & Områder / 11-04-2023 14:50:16

Nye vinserie fra Bernard Magrez


Af Thor Gottschalk Rasmussen

Der sker hele tiden spændende ting hos Supervin og en af årets helt store nyheder er vinserien fra Bordeaux-kongen, Bernard Magrez, som vi eksklusivt har fået agenturet på. I dette blogindlæg gør vi dig klogere på den verdensberømte vinmand, der står bag de mere end 25 nye rød-, hvid- og rosévine som du nu kan købe hos Supervin. Imponerende vine i alle prislejer, der tager os på rundt de bedste steder i Bordeaux og slutter af med verdensklasse-rosévine vine fra det solbeskinnede Provence-paradis.    

Du finder hele udvalget af vine fra Bernard Magrez her

 

Bernard Magrez - fra trænge kår til ejer af 42 vinslotte

Det er svært ikke at blive forpustet, når man ser, hvad den nu 87-årige Bernard Magrez har bedrevet igennem sin lange vinkarriere. Den charmerende og arbejdssomme vinentreprenør ejer i dag intet mindre end 42 vinslotte og 1000 hektar vinmarker fordelt over i hele verden. Fire af disse er Grand Cru Classé-slotte i Bordeaux, hvoraf mange især vil nikke genkendende til Château Pape Clement, der med 100-points vine har skrevet vinhistorie i Bordeaux siden 1281 og er et af områdets mest ikoniske slotte.

Bernard Magrez er indbegrebet af en selvgjort mand, der har skabt sin succes fra bunden. Bernard voksede op i trænge kår med en streng far, der allerede smed ham ud af huset, da han var blot tolv år gammel. Det hæmmede imidlertid ikke Bernards virketrang og der skulle ikke gå længe før han kastede sig ud i vinhandlerbranchen. Som blot 25-årig startede han sit eget importfirma med fokus på whisky og portvin, der skulle vise sig at blive en kæmpe succes. På det tidspunkt - i starten af 1960'erne - var de store supermarkeder på vej frem i Frankrig og han lykkedes med at blive den førende leverandør af vin og spiritus hertil. Han solgte senere hen firmaet, William Pitters, og brugte en stor del af pengene på at købe tre Cru Classé-slotte: Château Chateau La Tour Carnet i Haut-Médoc, Chateau Fombrauge i St Emilion og Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har dog selv fortalt, at hans store livsværk er føromtalte Château Pape Clement, som han allerede erhvervede slutningen af 1980'erne.

Bernard magrez portræt

Køb en flaske "Bernard Magrez" i stedet for en flaske "St. Èmilion"

En af de ting, der er kendetegnende ved Bernard Magrez' tilgang til vin er , at markedsføre sine vine på, er, at hans navn altid figurerer på flaskerne. Uanset om det er en rosévin til 62 kroner fra Languedoc eller hans Pape Clement Grand Cru Classé til +1000 kroner, så er Bernard Magrez-signaturen på fronten af flasken. Bernard er nemlig meget bevidst om, at den yngre generation af vindrikkere ikke nødvendigvis kender forskellen på Magaux og St. Estéphe. Derfor vil han i stedet gøre kvaliteten synonym med hans eget navn. Man skal vide, at når man vælger en flaske fra Bernard Magrez, så får man solidt håndværk og fremragende vin. Det ses og mærkes da også tydeligt, når man står med flaskerne i hænderne - elegant design og smukke luksus-flasker, der matcher smagen i flaskerne.  

Luksus bordeaux til bloggen

Bordeaux - topvalue og et strejf af Cru Classé-klasse fra Pape Clément

Selvom Bernard Magrez ejer slotte i Napa Valley, Chile og Argentina, så hersker der ingen tvivl om, at Bordeaux står hans hjerte nærmest. Derfor finder du også et stor udvalg af nye Magrez-vine fra Frankrigs mest berømte vinregion. På billedet til venstre ses hans "Médoc" fra den såkaldte 58-serien, der hylder Magrez' næsten seks årtier som vinproducent i Bordeaux. Ultra-elegant og lækker Médoc med saftige blommer, solbær, mynte, grafit/blyantspids og cigarkasse i smagen. Til 79,95 er det her intet mindre end banebrydende Bordeaux-value. Hvis du er mere til power og delikate fadkrydderier som i Pomerol, så skal du prøve "Passion 5", der er høstet i den store årgang 2018. Her får du oceaner af bærfrugt og næsten 15% alkohol. Endnu et forrygende køb til blot 99,95! 

En anden af Bernard Magrez' store forcer er hvidvine. Selvom de fleste Bordeaux-fans automatisk forbinder området med rødvin, så kan de fadlagrede hvidvine på hovedsageligt Sauvignon Blanc og Semillion byde på gigantiske oplevelser. Château Pape Clement har i årtier været bannerfører for hvid bordeaux i verdensklasse og slottet er et af de få, der har høstet 100 points hos Robert Parker for både deres rød- og hvidvin. Den legendariske vinamelder udtalte dette om Pape Clements hvidvin fra 2009: "It is one of most exquisite dry white I have ever tasted from anywhere – period." Vi har selvfølgelig den berømte topvin på lager, men en af de nye vine i sortimentet er "L'Âme de Pape Clement Blanc, som betyder "Sjælen af Pape Clement". For en noget lavere pris får du en virkelig stor hvidvinsoplevelse, der snildt kan hamle op med Bourgogne. Vi har fået ganske få kasser af denne uforglemmelige hvidvin som du finder her

Bleu de mer blog

Elegante sydfranske value-vie fra Languedoc

Vi forlader Bordeaux og tager til det solbeskinnede paradis i Sydfrankrig. Her begyndte Bernard Magrez at arbejde for mere end 52 år siden mens han havde en masse andre projekter kørende i Bordeaux. Hans kone er nemlig fra den gamle middelalderby, Carcasonne, der er hovedbyen i den store vinregion, Pays d'Oc, hvor "Bleu de Mer"-serien kommer fra. Tre forskellige vine, der er skabt på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault og Sauvignon Blanc. Her skinner det virkelig igennem, at Bernard Magrez har en meget veludviklet sans for at frembringe vine af høj kvalitet til meget små penge. Anmeldelsen af "Bleu de Mer" rosé fra Mad & Monopolet opsummerer perfekt, hvorfor du skal have disse flasker på bordet hele foråret og sommeren. 

"Fremragende rosé og tager vi prisen med i betragtningen, så er den tæt på enestående.
Her får du virkelig stor rosé for små penge." - Mad & Monopolet

Store roseer

Toppen af poppen fra Prôvence

Hvor stor kan rosévin egentlig blive? Det får du svaret på med disse tre top-vine fra verdens mest eftertragtede rosé-distrikt, Côtes de Prôvence. Vinene herfra er elsket for deres elegance og slankhed, der på samme tid rummer en utrolig frugtpower og læskende mineralitet. Det her er vine, der sætter prikken over i'et på sommermiddagen og som du hiver frem, hvis du vil imponere gæsterne på terrassen. Og ja, så gør det heller ikke noget at flaskerne ligner en million!

Bernard Magrez har udset sig helt særlige "plots" til hver af disse vine, der ligger tæt på Middelhavet og de mauriske bjerge (Massif des Maures). Terroiret er kendetegnet ved at have en kompleks jordbundssammensætning, solrige sommerdage og usædvanligt kolde vintre, hvilket er med til at give vine med større smagsdybde til vinene, ifølge Bernard Magrez. 

"Douce Vie" til venstre på billedet er helt klart seriens value-køb. Med en tilbudspris på under 100 kroner får du ferskensaftig, sprød og ærke-klassisk Provence-rosé med hele 93 points.

"L'Exellence" til højre tager lige et skridtet op af stigen med sin elegante og silkeblød frugtsmag, der også har delikate florale strejf af hvide roser. Topanmeldt med 94 points af Mad & Monopolet med følgende ord: "Det her er tæt på at være rosé i verdensklasse!" 

"Le Clos des Grands Muraires" - rosévinenes svar på Grand Cru Classé! Skabt på druer fra den muromkransede enkeltmark Le Clos de Grands Muraires, der blot måler 0,5 hektar. En gastronomisk rosé på Grenache og Syrah, som i bedste Meursault-stil gærer og modner på nye 600 liters samt 2 år gamle 225 liters egetræsfade. Frugtkvaliteten også ren "Grand Cru"... og høstudbyttet på rekordlave 28 hl/ha er helt uhørt i rosésammenhæng. Vi er tildelt meget få flasker af denne helt unikke cuvée!