Vin og mad, Guides & Områder / 15-04-2020 16:12:13

Marcelo Pelleriti: Superargentineren


Af Malene Bach

Winemaker. Musiker. Ønolog. Den ambitiøse Marcelo Pelleriti kan mange ting og er en rigtig supermand. Udover at spille guitar og lave musik imponerer Pelleriti også med sine vine, der befinder sig i toppen af ligaen. Marcelo Pelleriti var den første argentiner nogensinde, der blev begunstiget med 100 point for en af sine vine af den anerkendte vinanmelder Robert Parker. Vinen, der opnåede den perfekte score, hed Chateau Violette, en Merlot produceret i Pomerol. En anden vin, som han står bag, der måtte ''nøjes'' med 99 point, var et blend af Merlot og Cabernet Franc. Marcelo Pelleriti har oplevet mere end 30 høstsæsoner, så han er bestemt ingen nybegynder i faget. Læs med her og lær mere om superargentineren Marcelo Pelleriti.

 

guitar

 

'Noget ved musikken'

Ligeså passioneret en tilgang, som Marcelo Pelleriti har til musikken, ligeså meget brænder han for vin. For Pelleritis kærlighed er delt mellem de to. Han oplever en særlig forbundethed med sin guitar, når han spiller musik, ligesom han føler sig et med naturen, når han vandrer igennem sine vinmarker og oplever årets gang. Begge dele inspirerer ham til at lave nye sange eller nye blends, når det gælder vinene. Marcelo er altså bestemt 'noget ved musikken'' - både når det kommer til at komponere musik og fremtrylle vin af ypperste kaliber. Marcelo Pelleriti har et skarpt blik for alle de forskellige komponenter, der skal spille sammen for at frembringe en sand harmoni, der vækker sanserne.

 

"I work with pleasure knowing that my best song and my finest wines are always the ones to come" - Marcelo Pelleriti

 

Pendler mellem Bordeaux og Argentina 

Siden 2001 har Pelleriti lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley i Mendoza. Året deler han op på følgende måde: Sommeren er dedikeret til at lave vin i Argentina, mens han fra september til november fremstiller topvin i Pomerol og St. Émilion. Pelleriti har lanceret en lang række af egne serier, som omfatter ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo”.

 

perler på en snor

 

Som perler på en snor: Pelleritis flotte serier af vine

Hans serier af flotte vine falder på en lang perlerække. Det første led i kæden er Abremundos-serien, som bliver fremstillet i tæt samarbejde med mester-sommelieren Pedro Aznar, der ligeledes gør sig inden for musikkens kunstart. I rødvinenes tilfælde er der tale om dejlige krydderbasser i et medium prisleje, som både kan nydes til hverdag og til fest. Der findes også fede og fadlagrede hvidvine inden for denne serie. Den personlige Marcelo Pelleriti-serie var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men nu har den almindelige forbruger heldigvis også fået mulighed for at nyde godt af disse topvine, der både kan nydes unge, men også er i stand til at overleve flere år i kælderen.

Den mere hverdagslige Kauzo-serie tilbyder god value-for-money, og en ekstra bonus er, at Kauzo Estate går forrest, når det kommer til fairtrade og bæredygtige vine. Der holdes nøje øje med CO2-regnskabet for at bidrage til en renere klode og værne om naturen. Malacara Malbec, der ligeledes laves hos Kauzo Estate, er en utrolig drikkevenlig og lækker, blød vin - ganske enkelt eminent til prisen. Felipe Staiti Wines er et familiedrevet vineri beliggende i Uco Valley, og de to musikere, Felipe og Marcelo, arbejder tæt sammen om at skabe nogle af de mest fortryllende vine set i Argentina, hvilket har udmøntet sig i Felipe Staiti-serien.

 

1853 (2)

 

1853 Old Vine Estate indtager status som en af de fineste Malbec-enkeltmarker i La Consulta, Uco Valley. Her findes nogle tudsegamle stokke, som blev sejlet fra Frankrig og landede i Argentina helt tilbage i 1853. I 2012 lykkedes det Marcelo Pelleriti at overtage marken, der hidtil havde tilhørt nogle vinglade italienske immigranter.

Vi har næppe hørt det sidste til den musikalske winemaker Marcelo Pelleriti, der forstår at få musikken til at spille, når han fremtryller fremragende vine på stribe.

 

noder2