Guides & Områder / 18-10-2019 17:13:36

Javier Rodriguez: En livslang kærlighed til Rioja


Af Malene Bach

Som 20-årig besøgte Javier Rodriguez et familiedrevet vineri i Rioja. Javier faldt pladask for området. For vinene. Det udviklede sig til en livslang kærlighedsaffære. 

''Spaniens bedste vinproducent''

Engagementet, som strålede ud af ejeren af vingården, overbeviste Javier. Han ville skabe et liv for sin familie, der involverede vin! Man må sige, at Javier Rodriguez’ drøm er gået i opfyldelse. I 2013 blev han hyldet som ’’Spaniens bedste vinproducent’’. Og siden da er det kun gået fremad for den ambitiøse Javier, der er bagmanden bag flere topanmeldte vine fra Rioja, Ribera del Duero, Castilla Y León, Rueda, Priorat og Toro.

Javier Rodriguez har bla. lavet denne lækre og bombastiske Tempranillo fra Toro - Las Tierras de Javier Rodriguez Original Toro 2012

 

javier 4

Respekt for jorden

Javier Rodriguez er ekspert i jordbundsanalyse og har en uddannelse inden for kemi fra UC Davis i Californien. Fritiden går da også med at afsøge nyt terræn og undersøge jordbundsforhold. Der lægges vægt på at respektere jorden og få det bedste ud af hver enkelt vinmarks unikke ’’terroir’’. Bourgogne har en særlig plads i Javiers vinglade hjerte. Hvorfor? Fordi ‘’terroir’’ netop er hjertet i mange burgundiske vine.

‘’I spend a lot of my personal time visiting the vineyards, looking for new soils and old vines and working in the winery with cultural processes to be sure we respect the origin of each vineyard. Therefore, I’m very grateful when the consumer detects the difference between our wines and industrial wines.’’

Javier Rodriguez står også bag vores populære Lacrimus-serie - Lacrimus Rioja Seleccion de Familia Reserva 2012

javier3

Arbejdet for topslotte i Bordeaux

Javiers ekspertise har bragt ham vidt omkring. Gennem tiden har Javier arbejdet som konsulent for flere af de helt store Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Diverse forskningsprojekter er det også blevet til. Javier har mange bolde i luften – og porteføljen af vine er stor. Elegante hvidvine. Kraftfulde rødvine. Han mestrer mange forskellige vinstile, der passer til de fleste typer af mad. Men det vigtigste for Javier er at lave vine med masser af personlighed, der overrasker folk. Kort sagt: At gøre folk glade. 

‘’I love to make people happy and my best tool is my wines.’’

Javier er lykkedes med foretagendet. Hans vine skaber i hvert fald glæde ved mange middagsborde.

Blød og saftig Grenache fra Priorat fra Javier Rodriguez - Nassos Priorat 2016