2023 er skudt i gang med et kæmpe januarudsalg hos Supervin, hvor vi også har hele vores alkoholfri sortiment på tilbud. Derudover vælter det ind med nyheder på lageret og vi har i forlængelse af det "hvide" januars tema hevet 4 dugfriske hvidvine frem, som du ikke må gå glip af!
Hvid januar og fantastisk Alkoholfri vin
Vi har for lang tid siden sagt, at vi i Supervin vil have et stort og flot sortiment af alkoholfri vine og andre produkter til dem, som af den ene eller anden grund ikke ønsker alkohol.
Kig ind på vores alkoholfri univers lige her, hvor ALT ER PÅ TILBUD hele januer.
Markedet for alkoholfri vin er i rivende udvikling og niveauet har aldrig været højere. Der er naturligvis mange, der har en vis skepsis overfor alkolfri vin og du har måske haft alkoholfri vin i glasset før og tænkt, at det var langt fra den ægte vare. Det skyldes blandt andet, at vinproducenter tidligere har været nødsaget til at fjerne alkoholen i vinen ved relativt høje temperaturer, hvilket har resulteret i sødlige, uinteressante vine med smag af kogt frugt.
Ny produktionsmetode har hævet kvaliteten betragteligt!
En af grundende til, at de alkoholfri vine er på vej frem lige nu, er, at producenterne har hævet ambitionsniveauet samtidig med, at metoderne er blevet optimerede betragteligt. Den måske vigtigste og bedste metode lige nu er ”vakuumdestillering”. Vinbonden starter på helt traditionel vis med at fremstille en almindelig hvidvin, hvorefter den anbringes i et vakuum, hvor alkoholen kan fordampe ved lavere temperaturer – i visse tilfælde kan man fjerne alkoholen ved kun 30°C. På denne måde bevares de eftertragtede smags- og aromastoffer, så vinen smager som rigtig vin. En af de førende producenter, som har stor succes med at anvende denne metode, er tyske Kolonne Null. Hvis du vil opleve, hvor højt niveauet er blevet, så skal du prøve deres mousserende topvin med det mundrette navn Freiherr von Gleichenstein. Topanmeldt med den måske højeste rating nogensinde til et alkoholfrit produkt.
4 nye hvidvine MED alkohol
Nu skal det igen handle om de helt traditionelle vine, hvor alkoholniveauet er intakt. Vi får som sagt nyheder ind på lageret i en lind strøm og det kan sommetider være svært at følge med. Hvis du skriver dig op til vores nyhedsbrev, så er du imidlertid sikker på altid at få de bedste og nyeste tilbud fra os.
Ma'd Moser Dry Furmint MM5 Tokaj
Er du træt af grå, regnfulde januardage, så kan du virkelig sætte kulør på din hverdag eller weekend med denne topnyhed. Ma'd Moser kommer fra det verdensberømte, ungarske vinområde, Tokaj, der har skabt sin succes på de ædelsøde dessertvine, der sammen med Sauternes i Bordeaux er de bedste på kloden. Hvad færre måske er klar over er, at man i Tokaj også er i stand til at lave fuldstændig guddommelige tørre vine på den lokale drue, Furmint. Druen har meget til fælles med Riesling og har samme høje syreniveau, der gør den særdeles oplagt til både tørre såvel som søde vine.
"Furmint can produce some of the most complex and longest-living wines in the world." Wine Searcher
Denne farvestrålende vin er lavet af 100 points-producenten, Lenz Moser og vineksperten Rita Takaro. De har skabt vinen i samarbejde med Karoly Kovacs, fra berømte Mad Wine i Tokaj, hvilket forklarer vinens skøre navn. Som nævnt er vinen produceret på 100 % Furmint, der høstes fra vulkanske topmarker omkring Mád, den terroirsmæssigt førende landsby i Tokaj. Ved hjælp af ekstra lave høstudbytter bringer man den mineralmættede karakter helt frem i smagsbilledet og du kan måske bedste forestille dig smagen, hvis du kobler tysk Riesling, østrigsk Grüner Veltliner og fransk Chablis. En af de mange begejstrede anmeldelser sammenligner den sågar med Champagne, bare uden bobler. Og hvis ikke det får mundvandet til at løbe... Det her er en oplagt hvidvin til dig, der gerne vil prøve en helt ny type hvidvin, der samtidig holder et meget højt niveau!
Markus Huber Chardonnay Ried Spiegeln 2021
Hvis du har fulgt med på Supervin de sidste par år, så kender du sikkert østrigske Markus Huber for hans eminente Riesling og Grüner Veltliner-vine, der for hvert år bliver bedre og bedre. De 100-points er nået - i samarbejde med føromtalte Lenz Moser - og hans topvine fra Berg-marken er med 99 points blandt de bedste i hele alpelandet. Her er der til gengæld tale om en Chardonnay-nyhed fra Markus, der har premiere i den nuværende årgang 2021. Markus høster druerne til denne vin fra den stærkt kalkholdige og økologisk dyrkede enkeltmark, Ried Spiegeln, der skråner mod øst med en smuk udsigt over den mægtige Donau-flod. I kælderen lader Markus Huber sig inspirere af Bourgogne, når han lader vinen spontangære med terroirets egen gær og herefter fadmodner den i 500 l. franske fade med de fine gærrester. Resultatet er en smooth og smørblød Chardonnay, der placerer sig mellem crispy Chablis og lækker Meursault - og hvem vil ikke gerne være der? Vinen høster i sin debut-årgang vilde 96 point hos James Suckling og det er højere end alle andre østrigske Chardonnay'er. En ny topvin er født!
Læs mere om Markus Hubers nye 96 points Chardonnay her.
Guy Farge Saint-Joseph Blanc Vania
Fra Østrig tager vi turen videre til det nordlige Rhône, nærmere bestemt Saint-Joseph, hvor Guy Farge holder til. Faktisk har Guy overdraget kontrollen til sin ældste søn, Thomas, der i 2018 fik ansvaret for vinene og dømt ud fra deres smag og anmeldelser, så er kvaliteten kun gået én vej - op! . Vi har i mange år ført vinene fra Domaine Guy Farge, men har aldrig haft lige netop denne hvidvin i sortimentet. "Vania" er fremstillet på et klassisk nordrhône-blend med de to kendte druesorter, Rousanne og Marsanne, som plukkes fra 40 år gamle vinstokke, der står plantet på domænets stejle, granitholdige skråninger. Efter en skånsom presning af druerne gærer mosten med terroirets egen gær. Vinificerigen og den 8 måneder lange modning foregår i to parallelle forløb. 50% af vinen gærer og modner på 5 år gamle 400 liters franske egetræsfade med blødgørende malolaktisk gæring samt manuel omrøring af de fine gærrester som i Bourgogne (bâtonnage). De resterende 50% gærer og modner på ståltank. Det giver en honningcremet, fyldig hvidvin med stor kompleksitet og noter af jasmin, lavendel, grillede salte citroner, abrikos, mandarin, rygende flint, ristede mandler, smør og vanilje. Man kunne kalde det nordrhônes pendant til bourgognes Meursault - bare til en helt anden pris!
Læs mere om den nye hvidvin fra Guy Farge her
Xavier Orange Vin
Vi bliver i Rhône, men rykker lidt længere sydpå til Chateauneuf-kongen, Xavier Vignon. Og som billedet nedenfor hurtigt afslører, så er der ikke tale om en hvidvin, men en orangevin. Vinen er lavet på aromatiske Viognier, Rhônedalens hvide kongedrue fra Condrieu, der kombineres med frugtfriske og læskende Vermentino. Den forførende orange farve opnås ved at lade drueskallerne macerere i mosten i hele 20 måneder. Der sker blandt andet på store 200-liters Wine Globes, der er nyeste trend blandt flere topnavne i Bourgogne og Bordeaux. Xavier har ved tidligere lejligheder forklaret, at disse glaskupler er med til at fremme terroiret i vinene.
Men det stopper ikke her... Xavier lader nemlig en del af Vermentino-vinen fremstille i sit eksklusive Vinarium, hvor vinen bliver lagt på egetræsfade sammen med de fine gærrester og sænket ned i en tank, der fyldes op med vin.
Orangevin er enormt hypet i øjeblikket og du må hurtigt af med flere hundrede kroner, hvis kvaliteten skal være høj. Xavier har ramt plet med hans nye orange vin og du skal skynde dig, hvis du skal nå at smage med - vi har kun ganske få kasser til salg.
Læs mere om Xavier Vignons Orange vin her!
Bliv klogere på vin, mad og spiritus og alt det der gør livet sjovere! Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.
Fortæl os gerne hvad du vil vide mere om, ved at udfylde formularen herunder.
Bliv klogere på vin, mad og spiritus og alt det der gør livet sjovere!