Guides & Områder / 18-06-2021 10:48:24

  Hvad skal jeg drikke til Sushi? Få Supervins guide her!


  Af Thor Gottschalk Rasmussen

  Sushi er en af danskernes take-away livretter, når der skal gøres lidt ekstra ud af det. Supervin tilbyder et stort udvalg af vine, der passer perfekt til sushi. Her gennemgår vi 6 forskellige bud på, hvad du kan drikke til din sushi. 


  Sushi udgør et forhindringsløb for hvidvin

  Sushi er en af de mest varierede retter, der findes. Nogle foretrækker de enkle Nigiri mens andre er mest til Rolls med eksempelvis tempurastegte rejer. Det er dog ingen tvivl om, at sushi består af mange forskellige smagskomponenter, der stiller nogle krav til vinen du sætter til. Vi har de søde, let klæbrige ris, stærk wasabi, soya, chili-mayo, syltet ingefær mm. 

  Keep it simple!

  Helt generelt anbefaler vi, at man ikke hiver de mest potente, alkoholtunge og særprægede vine frem - gem dem til en anden gang. Derimod er vine med lette frugtnuancer, friskhed og mundrensende effekt at foretrække. 

   

  sushi hvidvin

   

  1. (Halvtør) Riesling

  Når du tænker sushi og vin, så ringer der måske en lille Riesling-klokke. Riesling er et af de sikre valg til sushi, men det er ikke helt ligegyldigt hvilken type. Hvis du har elsker sushi med lidt styrke, eks. tun med chili eller chilimayo, så vil det perfekte valg være en halvtør Riesling.  Hvis du vælger en tysk Riesling, så gå efter Spätlese eller Kabinett på etiketten. Den fremadstormende Mosel-komet, Axel Pauly, producerer et imponerende udvalg af Riesling-vine, der fantastisk godt til sushi.

  Foretrækker du tør Riesling, så kan du også vælge en Alsacisk producent af med en vis kaliber som eks. Gustave Lorentz

  ply_nh_riesling_spatlese_nv

   

  2. Grüner Veltliner

  I række af sikre vin-valg til sushi skal Grüner Veltliner fremhæves. De kølige marker i Østrig frembringer udsøgte, sprøde og mineralske vine med afstemte frugtnoter, der fremhæver sushiens smag uden at overdøve den. Samtidig vil den ranke syre være med til at rense munden efter de lidt fedtede ris. Du finder hele vores udvalg af Grüner Veltliner her.

  gruner_veltliner

   

  3.  Champagne

  Når nu man har gjort lidt ekstra ud af maden, hvorfor så ikke fortsætte i luksus-sporet med Champagne. Champagne har ofte tilsat en vis mængde sukker (dosage) og vil passe rigtig godt til de søde og syrlige komponenter i sushien. Desuden har boblerne en dejlig mundrensende effekt, der er særligt god når man spiser mange forskellige stykker sushi. Mange anser stadig Champagne for "blot" at være en festlig aperitif, men når det kommer til sushi, holder Champagne hele vejen. Vi har naturligvis også halvsøde Champagner, hvis sushien har lidt styrke, der skal matches. 

  p.louis_martin_premier_cru

  4. Rosé

  Provence er bare lig med fisk og rosé. Derfor vil de smukke, laksefarvede Provence-roséer være perfekte til, ja, laks. De vil desuden være rigtig gode til sushi-stykkerne med krabbe, rejer og andre typer skaldyr. Spiser du kun vegetarisk sushi, vil Provence-rosé også være et fortrinligt valg pga. dens sprøde, friske og rene smag. Find vores store udvalg af rosé her.

  sainte_victoire_2019

  5. Alkoholfri hvidvin

  Har du lyst til et lækkert glas til sushien, men skal du køre hjem, spare på kalorierne eller bare undgå tømmermænd? Så prøv et af vores mange alkoholfrie produkter - du vil med garanti blive positivt overrasket. Prøv eksempelvis Kolonne Nulls skønne Riesling, der indeholder alle de samme smagskomponenter som en almindelig Riesling - bare uden alkohol.  

  https://www.supervin.dk/kolonne-null-riesling-edition-pauly-2019-02-alkoholfri

  6. Pinot Noir

  Normalvis anbefaler man ikke rødvin til fisk, men regler er som bekendt til for at blive brudt. Vælg en rødvin uden for mange tanniner, da det ellers vil få fisken til at smage metallisk. En Pinot Noir fra Bourgogne eller en oversøisk producent i en frugt-frisk stil kunne det være et godt valg. Hvis du dypper din sushi meget i soya-sauce, kan det faktisk være mere oplagt med en frugt-frisk Pinot Noir end en syrerig hvidvin. Find din yndlings-Pinot Noir her.

  pinot_prosper_2019