På jagt efter sommerens nye drink, der med sikkerhed virker jubelfremkaldende på dine gæster? Og skal det helst ikke være alt for kompliceret? Så prøv Frosé, en lækker sommerdrink, der er enkel at lave, men til gengæld smager dejligt. Ordet er en kombination af rosé og frozen, og så er vi allerede ved at pejle os ind på, hvordan denne cocktail laves. Frosé, der blev opfundet af en bartender i New York, er allerede gået viralt og er et hit på Instagram og på andre sociale medier, hvor den indgår i tusindvis af 'hashtags'. Lær, hvad Frosé overhovedet er og bliv frosémester på rekordtid med denne opskrift på den lækre, lyserøde sommerdrik. Læs med her.
Udvælgelse af rosé til cocktailen frosé
I bund og grund er Frosé ''bare'' frossen rosé blendet med jordbærsirup og isterninger, så du nærmest ender ud med en pink 'rosé slushice' - en utrolig læskende og frisk voksendrik. Anvend gerne en rosévin med noget smag, kulør og fylde, ideelt set til den søde side, men stort set alle rosévine kan anvendes til formålet. Jo mere karakter og smag roséen har, jo mere smag vil din Frosé også komme til at få i sidste ende.
Sådan laver du frosé
Du tager en flaske rosé og hælder over i en bøtte, hvorefter du lægger bøtten i fryseren i minimum 5-6 timer. Roséen vil dog ikke fryse helt på grund af alkoholen, men kun krystallisere. Gør det gerne tidligt på dagen, så du kan nå det hele, inden gæsterne ankommer. Den frosne rosévin blendes med jordbærsirup sammen med citronsaft og en håndfuld isterninger. Så har du din Frosé, der både er sødmefuld og forfriskende - lige til en varm dag på terrassen eller ved grillen!
Opskrift på Frosé
1 fl. rosé (gerne sød)
1,5 dl. vand
1,5 dl. sukker
150 g. jordbær
Friskpresset saft af en citron
Isterninger eller knust is
Evt. friske jordbær og mynte til pynt
Du kan enten købe din jordbærsirup eller lave den fra bunden, hvis du er 'køkkenkyndig'. Prøv denne bærfyldige rosé, der er tætpakket med smag og en god portion sødme. Perfekt til din Frosé!
Fremgangsmåde
1) Frys roséen i en bøtte i mindst 5-6 timer.
2) Vand og sukker kommes i en gryde og varmes op, indtil sukkeret er smeltet.
3) Herefter kommes jordbærrene i - de skal simre med i et par minutter.
4) Tag så gryden af varmen og lad jordbærrene trække i sukkerlagen en times tid, mens lagen køles ned.
5) Jordbærrene sies fra.
6) Den frosne rosé kommes i en blender sammen med isterninger (ca. 2 dl), citronsaft og 2,25 dl. jordbærsirup.
7) Blend det hele i et minuts tid indtil isterningerne er helt knust.
8) Froséen kommes i glas og der pyntes evt. med friske jordbær og myntestilke.
Hvad passer frosé til
Frosé kan nydes som en dejlig cocktail i sig selv - især om sommeren - og kan også anvendes til grillmad. Også idéel som velkomstdrik til bryllupper, studenterfester mm.
Enjoy!
Se vores udvalg af rosévine - klik her
Bliv klogere på vin, mad og spiritus og alt det der gør livet sjovere! Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.
Fortæl os gerne hvad du vil vide mere om, ved at udfylde formularen herunder.
Bliv klogere på vin, mad og spiritus og alt det der gør livet sjovere!