• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Guides & Områder / 16-10-2017 08:58:47

Et par dage i Champagne


Af Mark Kramer

Sidst i September, lige efter høsten var afsluttet i det nordfranske vindistrikt, var jeg så heldig at blive inviteret en tur til Champagne.

Et par dage med bobler i fuld fokus hos Champagne huset Alexandre Bonnet sammen med andre vinglade forhandlere og den danske importør - CRT Spirits.

klip 1 til blog.png

Vi flyver fra Billund, en grå tirsdag over middag, direkte til Paris de Gaulle lufthavn. Alexandre Bonnet har en chauffør klar, og små 200 km senere er vi placeret om et rundt bord på en finere fransk restaurant.

Efter 5 solide serveringer og ligeså mange forskellige champagner, bliver vi kørt retur til hotellet - så vi er klar til morgendagens fulde præsentation af Alexandre Bonnet.

Vores værter på turen er Frédéric Sonzogno (Fred) og Alain Pailley. Fred står for promovering af Alexandre Bonnet brandet, mens Alain er chef i kælderen - hvor hele magien opstår.

Alain er desuden et meget kendt ansigt i Champagne og har flere gange optrådt som "champagne-ekspert" i fransk tv. En "ok" bedrift, sagt på godt jysk - for der er alligevel mere end et par stykker, der ved en del om champagne i Frankrig - men det er Alain de vil have!

 

Den helt store Champagne dag
Vi starter onsdag, hvor vi slap dagen før med en Masterclass-smagning af husets champagner. Vi smager 11 forskellige, kombinerer med frokost og forkæles også med lidt ældre årgange fra kælderen.

Alain viser magnum.jpg

IMG_0436.jpg

brut rose 1995.jpg


Efter smagning og frokost kører vi rundt i Côte de Bar, den sydlige del af Champagne, hvor huset har sine marker.

I Champagne bruger de normalt 3 forskellige druer til at lave vin. Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay - ialt er 7 druer tilladte, men omkring 99% af alt champagne er lavet på de 3 druesorter.

I Côte de Bar, som ligger en smule adskildt fra det øvrige Champagne, har man rigtig meget ler i jorden. Derfor bruger de her primært Pinot Noir, som passer bedre til undergrunden.

Alain er kæmpe fan af Pinot Noir - Alexandre Bonnet har 45 hektar, hvoraf de 43 er plantet kun med Pinot Noir - hvilket siger lidt om, hvor vild han er med denne drue!

IMG_0420-1.jpg

IMG_0402.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

De blå druer er Pinot Noir, og de grønne er Chardonnay. På venstre billede kan du se forskellen på en mark med Chardonnay og Pinot Noir. Bladene bliver ofte gule på Chardonnay markerne, hvor de får en mørkere rød farve hos Pinot Noir.

Alain blev ved med at udfordrer os, om vi kunne gætte, hvilken sort der stod på markerne. Det er nemlig ikke altid, at bladene gør det så nemt at se, som vist på billedet herover.

Vi kommer godt rundt i området, da de 45 hektar, huset har, er placeret med god afstand til hinanden. Et helt bevidst valg for at sikre sig mod frost, uforudsigelige uheld og, måske vigtigst af alt, for at have forskellige terroirs og orientering i forhold til solen.

klip 2 til blog.png


Ved en af markerne står en samlig af sten, med et beskyttende rum i midten. Hulrummet blev brugt i gamle dage under høsten, når vejret tog fat, og man ikke havde 
biler at gemme sig i. Flotte konstruktioner og en påmindelse om, hvor længe de har lavet kvalitetsvine i området.

Efter et par timer i markerne kører vi tilbage til Alexandre Bonnet. Her kommer vi rundt i produktionen, ser de store tanke og sidst men ikke mindst lageret.


Med 2,5 millioner flasker champagne på lager, er det ikke det værste sted at blive glemt. 

Alle mand er dog tilstede om aftenen, hvor vi igen forkæles med fransk cuisine og fantastiske champagner fra selv samme marker, vi lige har besøgt.

En rigtig god tur i Côte de Bar - et område af Champagne, som afgjort fortjener mere opmærksomhed! Alexandre Bonnet er et "up and coming" brand som hører til på øverste hylde.

Supervin har flere af varianterne tilgængelig på webshoppen. Jeg vil især anbefale Millésime 2010 - et festfyrværkeri af en flaske, som - udover de gamle gemte årgange - afgjort er min personlige favorit!

Du kan finde udvalget af Alexandre Bonnet ved at trykker her.

Jeg tillader mig at linke direkte til min favorrit: Alexandre Bonnet, Millésime 2010!

 

Tak for en god tur, til alle der var med!

Champagne fælles billede.jpg