Spiritus, Guides & Områder / 24-03-2021 14:03:23

  Den perfekte tonic


  Af Malene Bach

  Forårssæsonen er snart over os, og mange nyder gerne en læskende gin & tonic på terrassen under solen, når det er tid. Til tid forår: Tid til gin & tonic. Den rigtige tonic gør bare lidt ekstra for ginoplevelsen. Men der findes jo et væld af forskellige tonic'er, så det kan være lidt svært at gennemskue, hvilken en man skal vælge. Skal jeg tage den med jordbærsmag eller med eksotisk kanelkrydderi eller den helt klassiske Indian, og hvilket mærke skal det i så fald være?  Og hvad er i det hele taget forskellen på de forskellige tonics på markedet? Læs med her og få nogle gode råd til, hvad du kan gå ud fra, når du skal vælge den perfekte tonic til din favoritgin.

  Overvejelser inden valg af tonic

  Inden du ifører dig spenderbukserne og bruger penge på en dyr tonic, kan du overveje, hvad du ønsker, at din tonic skal gøre for smagsoplevelsen. Vil du gerne have, at ginnens enebærsmag får lov til at udtrykke sig, eller ønsker du en tonic med noget mere smag? Vil du have mere sødme eller bitterhed i den færdige drink? 

   

  lixir

   

  Lixir mærket er skabt af to unge og dynamiske bartendere, der satte sig for at udvikle den bedste tonic ud fra deres erfaringer med at mixe drinks i nattelivet. Efter talrige køkkeneksperimenter lykkedes det da også, og vupti, så var Lixir opstået og kom på markedet til gavn for alle gin & tonic elskere. Lixir er noget blidere og mildere i smagen end Fever Tree - og indeholder desuden væsentligt mindre sukker, så ønsker du en ginoplevelse uden for meget bitterhed, kan du roligt vælge Lixir. Lixir findes også i et væld af forskellige udgaver og smagsvarianter. Alle Lixir tonicvand er produceret helt uden kunstige smagsstoffer, sødestoffer og konserveringsmidler, så her får du altså et meget rent produkt. Du kan med fordel mixe Lixirs forskellige varianter med en gin som Dingle Original. Prøv den klassiske Indian til rockstjerneginnen med navn efter bandet Rammstein. Rarbarber og ingefærvarianten fra Lixir går glimrende til den tørre og parfumerede Thylandia gin.

   

   

  fever_tree_indian_tonic

   

  Fever Tree mærket kendes af stort set alle - ginelskere såvel som menigmand - og er ofte manges foretrukne valg. Med en bitter kininsmag, velafbalanceret lille sødme og et blidt brus - er Fever Tree som designet til premiumgin og er god til at fremhæve citrus-, appelsin- og koriandernoter i gin. Findes også i en mere blomstret udgave i form af Mediterranean Tonic'en, samt en række andre smagsvarianter. Kan være god til sødede eller citrusprægede gins til at skabe balance i smagsoplevelsen. Prøv gerne Fever Tree sammen med den elegante og forholdsvis milde GM gin.

   

  thomas henry

   

  Thomas Henry er opkaldt efter farmaceuten af samme navn, der tilføjede kulsyre til vand i 1773, en milepæl for udviklingen af den nu verdensomspændende sodavandsindustri. En dejlig allrounder, der dog er lidt sødere end Fever Tree, som de fleste kender. Der laves også en hyldeblomstudgave, og her er hyldeblomsten underspillet i forhold til mange andre af konkurrenterne. Hvis du ikke ønsker, at din drink skal være for bitter, kan du med fordel gå efter Thomas Henry-brandet. Til gengæld er Thomas Henrys Ginger Beer meget spicy, så går du efter en gin med noget krydderi og en varm, let brændende mundfornemmelse, går du ikke galt i byen med denne. Prøv gerne denne maritime gin til Thomas Henrys hyldeblomst tonic og bliv glad i låget. 

   

  1724-tonic-water

   

  1724 byder på en fin balance mellem sødme og syre, ligesom den samtidig er elegant i stilen. Den er dog ikke neutral som Fever Trees Indian, hvilket er vigtigt at være opmærksom på. En tonic med en masse citrus, der derfor kan kollidere med en gin, der har meget citrus i smagen, hvor citrussmagen kan blive for dominerende efter nogens smag. Til gengæld er den velegnet til gins, der mangler dette særpræg. Prøv f.eks. denne tonic til den tørre og kraftige Benhams gin, da sødmen og blødheden vil give et passende modspil. Eller match den med den krydrede middelhavsprægede Gin Mare og mærk magien på tungen!

   

  lixir-1

   

  Ja, der er mange kombinationsmuligheder. Tilbage er der kun at sige:

  God fornøjelse med valget af tonic til din favoritgin!


  Se vores udvalg af tonic ved at klikke her.