Vin og mad / 08-10-2020 08:00:00

  5 vinforslag til tarteletter


  Af Malene Bach

  Her får du fem vinforslag til tarteletter. Der er tale om fem forskellige druer, der dog alle har noget til fælles: De er friske og er lavet i en ikke-fadlagret, frugtbetonet stil. Vi har taget udgangspunkt i det klassiske fyld med høns og asparges. Da sovsen kan være relativt fed, kalder det på en vin med en frisk syre, der kan virke mundrensende. NB.: Klik på overskrifterne eller billederne for at læse mere om vinene.


  WhiteCliff Sauvignon Blanc Winemaker's Selection Marlborough 2020:

   

  white cluff (2)-1

   

  Her får du en Sauvignon Blanc i ren udgave - og tilmed fra den dugfrisk årgange 2020, der roses til skyerne! Vinen er både saftlækker og sprød i sit udtryk. Med sin friskhed og florale aromapalet passer druen som fod i hose til de fede tarteletter, der nærmest tigger om en vin af den kaliber. WhiteCliff kommer fra den kølige sydø på New Zealand, hvor de forstår at tæmme druen og producere nogle af verdens bedste hvidvine, der ofte er holdt i en kølig og enkel stil.  WhiteCliff er et kæmpe publikumshit, der passer til de fleste ganer!

   

  Gustave Lorentz Pinot Blanc Reserve 2019:

   

  gustave_lorentz_pinot_blanc_reserve_u._aarg (2)

   

  Denne charmerende hvidvin er lavet på Pinot Blanc, der også går under navnet Weissburgunder i Tyskland. Det er stjerneproducenten Gustave Lorentz, et af de ældre huse i Alsace, som står bag. Vinen er fremstillet i en frisk og frugtig stil med ungdommelige citrus- og æblenoter - en pleaser på den gode måde og en selvskreven kandidat til tarteletter med asparges og andet godt tilbehør!

   

  Beyra Branco Vinhos de Altitude 2018: 

   

  beyra (2)

   

  Betagende Beyra fra Portugal! Ja, denne Sauvignon Blanc-look-a-like vinder ved sin enkelhed og utrolige friskhed. Vinen er lavet på de to helt ukendte druer, Siria og Fonte Cal, og noterne bevæger sig ovre i det florale univers. Stikkelsbær og nyslået græs er noget af det første, der springer i øjnene - akkurat som i mange vine lavet på Sauvignon Blanc, der primært kendes for at levere materiale til topvine fra New Zealand og de berømte vine fra Loire.

   

  Louis Moreau Petit Chablis 2018:

   

  chablis (2)

   

  Frisk og frugtren hvidvin fra Bourgogne fra den anerkendte topproducent Louis Moreau, der altid præsterer over forventningerne! En hvidvin med lokkende æble- og citrusnoter, der efterfølges af en pivfrisk og vibrerende syre, der kan trænge igennem enhver fed sauce og som efterlader sig en behagelig frisk fornemmelse i munden. Denne Petit Chablis vil stå godt til enhver tartelet!

   

  Huber Grüner Veltliner Terrassen 2019:

  terasssen_gv_u_aa (2)

   

  En klassiker fra huset Huber på signaturdruen fra alpelandet. Denne sprøde Grüner Veltliner fra ''Falstaff Winemaker of the Year'' byder på noter af æbleblomst, grapefrugt og lidt mango i en liflig forening og er en sand fornøjelse at have i glasset. Grüner Veltliner Terrassen rundes af med en salt, mineralsk syre, der prikker på tungen, og man aner en pikant bitternote, der giver vinen lidt kant og karakter. Man siger, at en producent kendes på sin basisvin, og Hubers Terrassen-serie er endnu et stilsikkert pletskud fra den kvalitetsbevidste producent, der demonstrerer, at vin ikke behøver at være dyrt for at være godt!