Vin og mad / 09-07-2020 08:23:14

5 roséforslag til sushi


Af Malene Bach

Står der sushi på menuen? Mangler du inspiration til at finde den rigtige vin, der passer til wasabiens stærke krydderi kombineret med fiskestykkerne? Her får du fem af vores bedste forslag til vine, som du kan servere til sushi. Når du sætter vin til sushi, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at vinen helst ikke skal være for tung. Vælg gerne en vin med en god syre, der er forfriskende i stilen, og den må meget gerne have noget elegance og finesse ala. rosévinene fra Provence. Tryk på billederne for at læse mere om de udvalgte vine.

 

les glaneuses (2)

 

Les Glaneuses Rosé 2019: Let på tå og elegant som en fransk kabaretdanser. Les Glaneuses har allerede leveret en overvældende performance og imponeret alle med sit sarte, feminine væsen og lyserøde, dansante Provence-charme! Anmeldernes applaus er til at få øje på, og Les Glaneuses høster flotte anmeldelser på stribevis. En letdrikkelig og læskende tørstslukker, der er som født til succes. Vinen vil fungere som et perfekt baggrundsbillede til sushi med sin friske bærfrugt og let blomstrede kant, der rundes af med lidt Herbes de Provence, som svagt kan anes på den fintfølende tunge. 100 % Cinsault fra kystnære marker i det sydfranske står bag skabelsen af denne kølige elegantier, der er let, men aldrig letbenet, og som vinder ved sin enkelhed.

 

xavier orange label rose (2)

 

Xavier Cotes du Rhône Rosé Orange Label 2018: Et roséhit fra en af danskernes absolutte favoritproducenter fra Rhône. Orange Label Rosé er en utrolig læskende og lækker rosé, der imponerer med sin duft af nyplukkede, saftmodne jordbær, hindbær og rabarber med himmelske strøg af klassisk fransk ’’garrigue’’ (timian, salvie). Dette masterblend fra den ambitiøse Xavier, som nærmest ’’samler’’ på topanmeldelser, er fremstillet på Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah fra marker beliggende nær de to berømte cru’er, Lirac og Chateauneuf-du-Pape. Elegant, frisk og bærfrugtig rosé, der vil klæde enhver form for sushi!

 

nuit blanche rose (2)

 

Famille Negrel Nuit Blanche en Provence Rosé 2018: 91-points rosé for feinschmeckere! Her er tale om en rank og usædvanlig flot rosé holdt i hel klassisk Provence-stil, som vi kender og elsker den. En nærmest magisk roséoplevelse, som indledes med inciterende dufte af rose, lavendel og citrus, der suppleres af lidt jordbær og rabarber i den store finale. Nuit Blanche en Provence Rosé kommer i mål med en overvældende finesse og friskhed, der rundes af med et let, saltet mineralsk aftryk garneret med en lille snert af sødme, men ellers en tør og ultra-stringent vin, der viser Provence fra sin allerbedste side. Det vellykkede blend består af Grenache og Cinsault høstet fra marker i det berømte Cotes de Provence. Fra en af topproducenterne, Negrel-familien, hvis vine pryder menukortet hos mere en 15 Michelin-restauranter, og som har specialiseret sig i at lave rosé fra nogle af de bedste terroirs i Provence og Sydfrankrig.

 

beyra_rose (2)

 

Beyra Vinhos de Altitude Rosé 2019: Rui Madeiras dugfriske rosé fra højderne skuffer bestemt ikke med sin kølige charme og delikate jordbæressens. 100 % Tempranillo ligger til grund for Beyra Vinhos de Altitude Rosé 2019, hvis næse emmer af blomster og frisk hybenfrugt. Vinen har undertoner af havbrise og citrus og en lang og læskende eftersmag, der kulminerer i en let mineralitet. Drueklaserne bliver presset som hele for at give en ekstra fin juice og vinen er modnet på ståltank for at bevare frugten. Denne rosenrøde portugiser vinder ved sit spinkle, charmerende væsen, men stadig ultra-saftige smag. Flaskehalsen kalder denne rose for ’’blændende’’ og kvitterer med 94 svimlende høje point. Verdensklassesrosé til en skamfuld lav pris!

 

massoantico_primitivo_rose_eng (2)

 

Masso Antico Primitivo Rosé 2019: Rødvinen fra Masso Antico har været en gigantisk succes. Med 97 point og en velfortjent guldmedalje ser fremtiden også lovende ud for rosé-pendanten fra samme hus og på samme populære drue. Farven er lys og delikat – nærmest provencefarvet – og duften byder på en herlig kombination af hybenrose og jordbær, der forener sig med noter af orangeskal og saftdryppende vandmelon. I den lange bærfrugtige afslutning byder Masso Antico Primitvo Rosé 2019 på en let mineralsk kant og en utrolig detaljerigdom. En forbløffende flot rosé, der føles utrolig lækker og forfriskende på tungen.