Fund til prisen / 07-05-2020 07:56:32

  5 pletskud fra Javier Rodriguez


  Af Malene Bach

  Javier Rodriguez er en foretagsom mand, hvis portefølje spænder bredt. Den dygtige spanske winemaker fremstiller både vin i Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Toro og Priorat. I dette indlæg får du præsenteret et udvalg af hans vine fra de forskellige områder. De er alle et udtryk for hans unikke, personlige stil. Klik på billederne for at læse mere om vinene og se priser.

  valsanzo_crianza_2016 (2)

   

  Område nr 1.: Ribera del Duero

  De er få steder, hvor man finder så ideelle betingelser for modningen af Tempranillo som i det ikoniske Ribera del Duero, hvor Javier fremstiller vin i verdensklasse. Javiers lille mesterstykke, Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2016, byder på udsøgte noter af vildtvoksende bær, krydderier, læder, tobak, mokka og chokolade i et hedt ægteskab. Vinen kommer godt i mål med en lang og krydret finish, der kun modstræbende klinger af. Ren Tempranillo - ren velsmag! 

   

  lacrimus_rioja_apasionado_2018 (2)

   

  Område nr. 2: Rioja:

  Flere vovede winemakere har eksperimenteret med andre druer på Amarone-metoden (læs: ved hjælp af tørring af druerne). Nu er trenden så også nået til Spanien, og det er der kommet et glimrende eksemplar ud af. Denne spanske publikumspleaser rammer plet ned i ethvert Amarone-hjerte! Lacrimus Rioja Apasionado 2018 udgør en perfekt forening af den powerfulde frugt og lette rosinsødme fra Amarone-metoden med den vaniljekrydrede, charmende Rioja-style, som vi kender den! Den tikkende frugtbombe byder på en helt hær af smagenoter, der bekriger smagsløgene: Brombær, blomme, kirsebær, marmelade og tørret frugt smelter sammen i den sprængfarlige oplevelse, der rundes af med en bamseblød fornemmelse i munden. Vanilje, chokolade, kaffe, lakrids og kanel fra fadet gemmer sig i blandt de mange smagsindtryk, der kæmper med hinanden. Muy bien!

   

  nassos_0 (2)

   

  Område nr. 3: Priorat

  Er Priorat mon Spaniens svar på Chateauneuf-du-Pape? Det indtryk kunne man godt efterlades med, når man smager Nassos 2017, dette tredje udvalgte pletskud fra Javier, der har lagt alle sine armkræfter i at fremstille en powerfuld, saftig og samtidig elegant vin på ren Garnacha. Nassos vil få alle Rhône-elskere til at ligge sig fladt ned og juble. Vinen imponerer med sine flot integrerede noter af lavendel, kirsebær, skovbær og brombær, der suppleres af lette penselstrøg af balsamico, lakrids, peber og en frisk, spændstig mineralitet fra den skiferholdige jordbund. 

   

  tras la yesca (2)

   

  Område nr. 4: Toro

  Den mirakuløse vin Tras La Yesca Toro 2015 gemmer på en heroisk historie. Vinen er nemlig lavet på druer, der har overlevet et angreb af den frygtede svampesygdom esca, der kan ødelægge selv sunde druer! ''Tras La Yesca'' betyder derfor ''efter esca'' og består af druer, som Javier ved hjælp af biodynamiske teknikker formåede at frelse fra den aggressive sygdom. En 4 hektar lille enkeltmark er oprindelsesstedet til druerne, der indgår i Javiers flotte overlever! Fyldig rødvin med noter af kirsebær, jordbær, blomme og brombær, der ledsages af strejf af urter, peber og lidt fadkrydderi. Vinen næsten skriger: ''Drik mig nu'', og det er da også svært ikke at blive forfalden til Tras La Yesca, når man først smager på de dejlige dråber fra flasken med den sprudlende etiket!

   

  verdejo_vines_viejas_0 (2)

   

  Område nr. 5: Rueda

  Vina Sanzo Vinas Viejas Verdejo Rueda 2017 er fremstillet på den spanske modedrue Verdejo, der leverer en overvældende performance i denne flotte og frugtige charmetrold. Topproducenten Javier har fremtryllet en ekspressiv vin med fine noter af forårsblomster, pære, ananas og mango, der ledsages af strejf af bittermandel, som er typisk for vine lavet på den dejlige drue. Vinene føles blød, fyldig og cremet i munden med en fin dybde og frugtrigdom, der kulminerer i en finish af tilpas længde! 100 % Verdejo-druer fra Rueda-landsbyerne La Seca og Nava er det biologiske ophav til denne herlige powervin! Et perfekt match til grillet fisk og andet godt fra havet, ligesom den også vil fungere glimrende til fisketapas.