• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Fund til prisen / 06-12-2022 11:28:56

Vin i julegave? Få de bedste ideer her!


Af Thor Gottschalk Rasmussen

Kender du en vinnyder, der har fortjent en helt særlig flaske juleaften, men er du i tvivl om hvilken? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi har udplukket 5 helt unikke flasker, der leveres i lækkert udstyr og hvor du ikke nødvendigvis skal købe 6 flasker for at få tilbudsprisen. Til sidst i blogindlægget får du også lidt inspiration til grej og gear, som vil give alle vinaficionados julelys i øjnene! 

Den perfekte gave til Champagne-nørden!

De fleste, der elsker vin og Champagne, ved, at Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier er de udvalgte druer i langt de fleste Champagner. Faktisk er hele 99 % af alle beplantninger i Champagne udgjort af disse tre sorter. Men det er lagt fra alle, der er klar over, at man må bruge 7 druesorter i en Champagne. Pinot Gris, Pinot Blanc, Petit Meslier and Arbane, der alle er hvidvinsdruer, må også anvendes, men som du måske kan regne ud er det yderst sjældent at finde dette. I Supervin sælger vi en Champagne, hvori der indgår 6 forskellige druesorter, deraf navnet 6 cepages. Ifølge ejeren af Château Bligny, så er vinstokkene til den 7. og sidste druesort ved at være klar, så de endelig kan lave en komplet Champagne med alle de tilladte druer. 

Druerne kommer udelukkende fra den frimærkestore Clos Champenois-mark (0,8 hektar), som har leveret sangomspunden kvalitet siden 1200-tallet. Vinen er generøs og parfumeret med nuancer af solmodne æbler, hvide blomster og friskkværnet smør. Smagen er tør og fyldig med en flot cremet mousse. Du finder ikke en mere oplagt gave til Champagne-nørden end den her flaske!

6 cepages-1

Ribera del Duero med næsten 100 points!

"Er tæt på at trække det helt store skilt." Sådan lød det, da vinanmelderen Houlberg bedømte debut-årgangen af Lopez Cristobals nye topvin, Virachocha. Det her er Ribera del Duero fra allerøverste hylde, der kan følge med alle de store kultvine fra området. Vinen er opkaldt efter inkaernes herskergud... En mægtig, monumental og dog silkeagtig elegant Tempranillo fra hele 80 år gamle vinstokke på enkeltmarken, Pago del Machín. Sjældent har vi set så krævende en fremstilling af en vin. Ikke nok med at klaserne håndhøstes fra de gamle vinstokke. Én efter én udvælges perfekte druer på hver klase. Et ufatteligt arbejde, der begrænser produktionen til kun 2 franske fade eller 925 nummererede flasker. Vinen leveres i de smukkeste gaveæsker med eksklusivt ædeltræ i top og bund.

Viracocha blog

Et unikum af en Chardonnay  

Glem alt om Bourgogne for en stund. For nu skal vi om på den anden side af kloden til New Zealand, hvor Tony "The king of Chardonnay" Bish har fremstillet en banebrydende vin. ZEN er verdens første Chardonnay, som gærer og modner på et specialfremstillet 2.000 liters Ovum... et æggeformet vidunder i ny fransk eg til en sum af 30.000 Euro stykket! Beholderens unikke udformning holder indholdet i et konstant flow, så gæren formår at afgive ekstra fedme og kompleksitet til vinen sammen med de udsøgte krydderier fra egetræet. Det er innovativt. Det er smukt. Den mest unikke Chardonnay du kan give i julegave!

Vi havde for nyligt besøg af Tony Bish i Supervin og han kunne fortælle, at vinen udgår i flere at de kommende år, så det er bare med at få fat på ZEN, mens den stadig er til salg.

Bish Zen

Det bedste Rioja du kommer til at smage i år! 

97 point. Testvinder - Rioja. Carraquintana er noget af det bedste, jeg har smagt i år. Så er det sagt."

Godt nok sælges Carraquintana ikke i enkeltvis, men til gengæld er det de flotteste 4-styks trækasser vi nogensinde har set. Enkeltmarken, Carraquintana, er smukt afbilledet på trækassen og inden i gemmer sig håndindpakkede flasker fra Bodegas Amaren, der står bag denne fantastisk vin. Kåret som Rioja-testvinder hos Flaskehalsen, der ikke er i tvivl om, at det er noget af det bedste han har smagt i år. Det er ikke uden grund at Bodegas Amaren har scoret 100 points for en af deres andre enkeltmarksvine og ranglistes som Rioja Cru Classé af Master of Wine, Tim Atkin. Vi har meget få flasker tilbage, så vent ikke for længe med at købe.   

Rioja blog

 

Dessertvin i verdensklasse fra 100 points producent

Kender du en vinglad person med en sød tand, så tjek lige den her vin fra Bodegas Alvear. Vinhuset er Spaniens næstældste og har forfinet dessertvinskunsten siden 1729. Vi befinder os i Montilla-Moriles, der ligger i det solbeskinnede Andalusien ikke langt fra Córdoba. Alle deres dessertvine er lavet på den berømte Pedro Ximénez-drue. Langt størstedelen af PX-dessertvine laves et solera-systemet, hvor gamle og nye årgange blandes sammen og aftappes løbende. Det særlige ved deres Sacristía-serie er, at de laves på druer fra en enkelt årgang - altså en Vintage PX.   

Når druerne høstes, lægges de ud på måtter i solen, hvor de i løbet af indtørringen opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Gæringen standses ved tilsætning af druesprit, der giver en alkoholprocent på 15 ved aftapning. Vinen modner i minimum 10 år på gamle egetræsfade inden frigivelse. Fordi vinen har modnet og langsomt oxideret på egetræsfade har den et nærmest uendeligt lagringspotentiale, ifølge Bodegas Alvear.

Årgang 2004 var et helt særligt år hos Bodegas Alvear, hvor de scorede 100 point hos Robert Parker for en af deres andre PX-vine. Det er samtidig en af de bedste Sacristía vine nogensinde og 

Sacristia 2004

Vinglas og andet grej

Hos Supervin har vi alt, hvad du har brug for til at nyde dine vine. Vi har blandt andet indgået en samarbejdsaftale med den prestigefyldte glasproducent, Schott Zwiesel, der har lavet kvalitetsglas igennem mere end 150 år. I dag er brandet en af de absolutte ledere på verdensniveau, både i gastronomien og på detailmarkedet takket være en fremragende kvalitet, et flot design og et bredt udvalg i hver prisklasse.
Klik her og se hele udvalget af vinglas fra Shcott Zwiesel

Inde under vores "tilbehør" finder du alt lige fra portvinstange til flotte proptrækkere og sidst men ikke mindst, så husk at se vores nye serie af produkter fra SACKit. Her finder du elegante vinkølere, lamper og meget mere.

 SACKit vinkøler i kobber  - se mere her