• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
/ 15-10-2020 09:41:57

6 økologiske vine


Af Malene Bach

I et tidligere indlæg gav vi en kort indføring i, hvad økologisk vin er for en størrelse. I dette indlæg får du seks eksempler på økologiske vine, der alle er certificerede med EU's mærke og opfylder kravene til at måtte kalde sig for økologisk vin. Der vil både være en saftlækker Sangiovese, en let perlende Lambrusco og ikke mindst en elegant Brunello. Læs med her og find din favorit. NB.: Klik på billederne for at læse mere om vinene. 

b_io_bipuntoio_rosato (2)-2

 

Cevico B.io Nero d'Avola rosé:

Et styks frugtig og velsmagende økologisk rosé, som byder på en intens aromatisk duft af rosenblade, appelsinskal, jordbær og kirsebær i en instrumental bærsymfoni, der spiller på alle sanser. Nero d'Avola, Siciliens flagskib, leverer druemateriale til denne laksefarvede og labre rosé fra Cevicos økologiske B.io-serie, hvor druerne nøje udvælges og høstes fra marker i det sydøstlige Sicilien. Nero d'Avola er også kendt som druen, der var med til at gøre de sicilianske vine kendt uden for Italiens grænser, og den bruges hyppigt i roséerne fra den solbeskinnede, store middelhavsø, hvor spidsen ligger sydligere end selv Tunis. Her kan altså blive ekstremt varmt, hvilket sørger for, at druerne kan modne tilstrækkeligt. Den professionelle Cevico-gruppe med sæde i Lugo i Romagna-regionen står bag serien. Fri for pesticider og herbicider - og tilmed veganervenlig! 

 

masso antico_Passerina_bio (2)

 

Masso Antico Passerina Bio 2018

Passerina-druen er en relativt ukendt og sjælden drue, der bla. kendes fra Marche og Lazio i Italien, hvor den giver vine med forskelligt udtryk lige fra de sprøde og mineralske af slagsen til de indsmigrende cremede og bløde frugtbomber. I begge tilfælde udmærker druen sig ved sine markante citrusnoter, der går igen i de fleste af vinene. Her har den antikke druesort givet anledning til en frugtig vin med fine aromaer af lindeblomst, æble, pære og citrus med pikante hints af tropisk frugt. Vinen er lavet i en stil, der fremhæver druens naturlige karakteristika, og den blåstemples med 96 flotte point af den kendte vinanmelder Luca Maroni, der er glad for syditalienske vine. Masso Antico ejes af topprofessionelle Schenk, der har allieret sig med en række 'flying winemakers' for at lave kvalitetsvine, der samtidig tilbyder maksimal value-for-money. Schenk står således bag flere vine, der værdsættes af forbrugere verden over, og de kendes bla. for Amicone-brandet, der har taget danskerne med storm.

 

bio_lambrusco (2)

 

Cevico B.io Lambrusco

Hvem siger, at lambrusco er passé og kun hører til om sommeren på terrassen? Cevicos rosé er et eklatant modbevis. Den charmerende, halvtørre frizzante-vin med en pink farve byder på en næse fuld af hindbær, skovjordbær, tranebær i tæt omslyngning. Hele herligheden garneres med et let urtet strejf af vild solbærbusk. På én gang både let, lækker og læskende og samtidig en perfekt partner til charcuterie, lette pastaretter og pizza hele året rundt. Fremstillet på Grasparossa-druen, den allerfineste Lambrusco-variant, der bliver anvendt i de bedste lambruscoer!

 

fontalpino_chianti_classico_2017 (2)

 

Fontalpino Chianti Classico 2017

Den populære Chianti fra Fontalpino stormer frem og ankommer her i den spritnye årgang, der endnu engang giver den kritiske Suckling anledning til at dele ud af de høje point. Fontalpinos forrygende Chianti høster også 3 glas i Gambero Rosso; en ære, der kun tilkommer de bedste vine fra Italien. Ungdommelig vin, der byder op til dans med sine noter af viol og friskplukkede, saft- og solmodne kirsebær i næsen suppleret af lidt kaffenoter fra fadet og en kølig mineralsk elegance fra den særlige jordbund her. Tre økologiske topmarker og to ambitiøse ægtefæller, Gioia Cresti og gemalen Carlo Ferrini, har bidraget til at skabe en smuk Chianti på 100 % Sangiovese i sin allerreneste form. Carlo Ferrini er berømt overalt i Italien og kendes også for sit arbejde som ønolog for Casanova di Neri, som han har skaffet de helt høje point hjem til. En jordbund med den klassiske ''Toscana-blanding'' af tuf, jern og sand under overfladen sætter et mineralsk aftryk på vinen. Vi har sagt det før og gør det gerne igen: Chianti i topklasse!

 

brunello_dimontalino (2)

 

La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2015

Vi bliver i Toscana. Vi skal nærmere bestemt til Toscanas vinøse centrum, Brunello di Montalcino, hvor topvinen fra huset La Magia stammer fra. Vinen blev med sine svimlende 98 point fra Wine Report gennembruddet for winemaker og ejer Fabian Schwartz, ønologuddannet fra Italiens mest prestigiøse vinskole. Vinen er trods sin unge alder allerede begyndt at bekende kulør. Duftpaletten, der kæler for alle sanser, changerer mellem noter af kirsebær, hindbær og brombær, der blander sig med det flot afstemte fadkrydderi. Tertiære noter af svampe og våd skovbund er allerede begyndt at titte frem i La Magias Brunello fra den ultimative topårgang 2015! De flotte anmeldelser vælter ind, og Vivino-brugerne tager også positivt i mod deres magiske Brunello, der består af nøje selekterede druer, som høstes af flere omgange, så kun det bedste af det bedste druemateriale finder vej til vinen. Her får du altså en af deres helt store vine, som kun overgås af deres flagskib, den kæmpestore Brunello Ciliego!

 

madone (3)

 

Domaine de la Madone Beaujolais-Villages Le Perreon 2018

Beaujolais' bud på økovin i verdensklasse. En vin, der både læsker og virker forfriskende på tungen, men uden at tabe smagsdybden og frugtfylden. Gamay-druen, som er inkarnationen af alt det gode, Beaujolais har at byde på, lægger krop til denne frugtcharmør, hvor druerne høstes fra hele 55 år gamle stokke på økologisk certificerede vinmarker, der ligger tæt på cru'en Cote de Brouilly. Stilen er terroirdreven og utrolig frugtren. Modningen med gærresterne skaber en ekstra cremet og lækker tekstur, der runder vinen af og skaber et blødere indtryk. Blomster og frugtnoter af viol, hybenrose, hindbær, brombær og kirsebær træder frem i vinen, hvor en mineralsk undertone af knuste sten også bryder frem og viser sig i glasset. Flot vin fra den traditionsrige Pererd-familie, hvis historie går helt tilbage til 1500-tallet, hvor forfædrene til den nuværende generation byggede det nu ældste hus i byen Le Perreon. Herfra driver de to brødre Bruno og Olivier Bererd vingården, og de værner om de dyrebare gamle stokke, som giver koncentration og dybde til vinene, der er milevidt fra billig supermarkeds-Beaujolais.