• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Guides & Områder / 22-12-2022 14:45:55

Bobler til hele nytårsaften! - Guide og smagekasser


Af Thor Gottschalk Rasmussen

Årets sidste festdag nærmer sig og du er helt sikkert på udkig efter nogle lækre bobler til skyde det nye år ind med. I dette blogindlæg får du det hele. Vi guider dig igennem, hvilke bobler du kan servere til nytårstalen, festmiddagen og til kransekagen kl. 24.00. Vi har til lejligheden sammensat to unikke smagekasser med flasker, der passer perfekt til alle dele af nytårsaften. Både til dig der bare MÅ have Champagne og til dig, der gerne vil have billige bobler med masser af value for money!

2 Nytårssmagekasser

Vi har sammensat to forskellige smagekasser á 3 flasker hver, så du har en flaske, der passer til nytårstalen, middagen og kransekragen/desserten kl.24.00. Har du brug for en større mængde, kan du naturligvis købe flere smagekasser - vi har dog et begrænset antal tilgængelig.

Bestil din favorit ved at klikke på billederne nedenunder.

Champagne kasse nytår - SV mailBillige bobler - SV mail-1

Nytårstalen kl. 18.00 med snacks og appetizers

Mange byder velkommen og serverer kanapeer samt andre snacks mens Hendes Majestæt traditionen tro ønsker nationen godt nytår. Her vil en ung Champagne til den lette og frugtige side fungere godt. Vinen skal helst være uden for meget fad og gerne relativt ren, frisk og mild i smagen til at skære gennem de forskellige smagsindtryk og virke som mundrenser, uden at den overdøver maden. Samtidig skal den gerne være til den tørre side, dog uden at være knastør. Gå efter Brut uanset om du er til Champagne eller de andre mousserende vine. 

Champagnekassen - G.H. Martels 1er Cru Cuvée Victoire.
Vi lægger hårdt ud, for "Cuvée Victoire" er en luksuriøs og elegant 1er Cru Champagne, der har flaskemodnet i hele 7 år - præcis ligesom Dom Perignon! Til trods for den lange flaskemodning, så er det stadig en meget frugtig og imødekommende Champagne, hvilket også skyldes de 66 % Chardonnay som den er lavet på. Dosagen (sukkertilsætningen) på 10g/l gør, at den føles dejlig drikkevenlig, men uden at være for sød til hapserne.
Læs mere om 
G.H. Martel Champagne 1er Cru Cuvée Victoire Brut her!

Billige bobler - Villa Conchi Cava Brut Imperial Reserva 2018 

Sæt nytårsfesten i gang med verdens bedste Cava (kåret af International Wine Challange). Man skal aldrig undervurdere Cava. De bedste udgaver som eksempelvis Villa Conchi leverer meget af det samme som man finder i en Champagne, men til en noget lavere pris. Villa Conchi er en såkaldt "Vintage Cava" skabt på druer fra en enkelt årgang. Derudover bærer den også Reserva-betegnelsen, hvilket betyder, at den har flaskemodnet i minimum 18 mdr. i kontakt med de fine gærrester, hvor den også gennemgår andengæringen ligesom Champagne. Det er med til at give en sprød og tør Cava med en flot cremet mousse og brødagtig kompleksitet, der vil være en god all-rounder til snacks og nytårstale. 
Læs mere om Villa Conchi Cava Brut Imperial Reserva 2018    

 Snacks og bobler

Nytårsmiddagen

Når man sætter sig til bords, er der givetvis mange, som automatisk går over til hvidvinen, men Champagne og bobler behøver ikke kun være til snacks og kl. 24.00. Vi vil gerne slå et slag for, at man lige prøver at tage en flaske bobler med til den først servering, der oftest er en form for fisk.      

Retter med fisk og skaldyr, herunder kaviar

Ofte vil en Blanc de Blancs Champagne lavet udelukkende på grønne druer eller en anden mousserende vin, der er frisk og mineralsk i stilen, fungere godt til stort set alle typer af fisk og skaldyr, der som regel serveres med noget syrligt. Det kunne f.eks. være østers med vinaigrette-dressing, krabbesalat eller rejer med citron til. Syren i retten kræver naturligt nok en tilsvarende syre i vinen og derfor kan det være godt at vælge en ekstra tør/extra brut Champagne. Laver du stegte kammuslinger, hummer(bisque) kræver typisk en lidt fyldigere Champagne. Det samme gælder federe og kraftigere fisk som laks og havtaske. Især hvis du steger fisken eller serverer den med en fed sauce som tilbehør, vil en fadlagret Champagne, en Blanc de Noirs Champagne eller vintage-Champagne være fortrinlige ledsagere.

Champagnekassen - P. Louis Martin Champagne Bouzy Grand Cru Extra Brut 

Her får du en grower-Champagne fra P. Louis Martins egen hjemmebane i berømte Bouzy Grand Cru! Det charmerende ved en "grower"-Champagne er, at det er producenten selv, der både dyrker, høster, fremstiller og sælger vinen. Grand Cru-landbyen Bouzy er synonym med topmålet af Champagne på Pinot Noir, som modner til perfektion på de sydvendte skråninger i Montagne de Reims. Og du smager det...

Denne Champagne fra P. Louis Martin har et højt indhold af Pinot Noir og 4 års flaskemodninger giver en fremragende smagsdybde, der den perfekt til nytårsmiddagens flotte fiskeretter. 
Læs mere om P. Louis Martins Grand Cru Champagne her!

Billige bobler - Veuve Ambal Grande Cuvée Brut Limited Edition

Verdens første Cremant de Bourgogne på Wine Spectators TOP 100 liste over de bedste vinkøb. Her i en festlig Limited Edition guldflasker. Listen over topanmeldelser taler næsten for sig selv. Det her er vores mest populære mousserende vin flere år i træk og et stensikkert hit til det brede publikum rundt om nytårsbordet. Forførende næse med hvide blomster, æble og citrus, samt elegante strejf af smør og brioche. I munden tør og frugtig med cremet mousse.    

bobler fisk

Dessert og kransekage kl. 24.00

Vi hører det hvert år, men det er selvfølelig godt lige at få genopfrisket, at det er bedst at servere en Demi-Sec eller en helt sød Champagne eller mousserende vin til den søde kransekage kl. 24.00. Du kan også sagtens tyvstarte på de søde bobler og servere dem til desserten. Især hvis menuen står på frugtbaserede tærter eller kager vil det være et fremragende match med lige netop disse to vine vi har valgt ud til de to smagekasser. 

Champagnekassen - G.H Martel Doux Sweet Champagne

Nu er den her endelig! Champagnen, der er skabt til at blive nydt med kransekage og søde desserter. Vi begyndte faktisk allerede sidste år at importere denne søde Champagne fra G.H Martel og rigtig mange var vilde med at kunne få en ægte Champagne, der kunne stå imod kransekage-sødmen kl. 24.00. Du skal ikke lade dig skræmme af de 60 grams dosage som Champagnen indeholder. Det fungerer fremragende, hvilket anmeldelserne også understreger. Hvis du har nogle i dit nytårsselskab, som ikke kan li' "sure bobler", så kan du roligt servere denne Champagne for dem! 

Læs mere om G.H Martels søde Champagne her

Billige bobler - Reyes d'Aragon ICE Cava

Fra en af Aragon-provinsens bedste producenter får du her en liflig og sødmefuld ICE Cava. Reyes d'Aragon ICE Cava er lavet på champagnemetoden og er høstet på helt op til 40 år gamle vinstokke på kølige bakkedrag 800 meter over havet. Sukkerindholdet ligger på 32. gram pr. liter og falder dermed i "Semi Seco"-kategorien. ICE-fænomenet stammer fra Champagne-verdenen, hvor især Moët er blevet kendt på at specialfremstille en Champagne, hvor det er meningen, at man putter isterninger i. Du kan også servere Cava'en som en festlig velkomst-aperitif m. frosne bær, men den er samtidig et genialt bud på en mousserende vin til kransekagen.

Læs mere Reyes d'Araon ICE Cava her

bobler og kransekage