• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Guides & Områder / 16-11-2016 09:58:29

En slurk af det frugtintense Italien


Af Supervin

Italien er et af de mest fantastiske, mest alsidige - og i Danmark afgjort et af de mest populære lande af nyde vin fra.

Verdenskendte brands som Barolo, Brunello og Amarone kommer alle fra Italien - og listen stopper langtfra her. De nye og meget populære Primitivo di Manduria-vine er også italienske, og vi kunne nævne mange mange flere.

Vi danskere har forelsket os i de frugttunge og intense, italienske rødvine. Vi kender stilen fra ferier i Norditalien, hvor især Veneto - også kendt som Amarone-land - er meget populær. Amarone-vinene er fantastiske til det danske køkken, en fabelagtigt ledsager til god flæskesteg og en ligeså anerkendt makker til sommerens grillkoteletter.

Vinen skal være fed, cremet og vigtigst af alt fyldt med behagelig sødme. Noter af helt mørke frugter, friske blommer og nye svesker - opskriften på succes hos mange danske "vintunger".

 

Store oplevelser helt nede i hælen:

Netop denne opskrift har de lyttet til i syditalien, og modsat mange Amarone-vine, kan du her få lignende smagsoplevelser til langt under 150-200 kr.

Priserne for god Primitivo starter helt nede fra 50-60 kr. pr. fl - her er virkelig tale om et "value for money" område. Primitivo - "frugtbombe-druen" -  er et stort kendetegn for hele det sydlige, italienske vinland, hvor man fremtryller enestående vine med sødme, fylde og masser af frugt.

 

Skal du på nye vineventyr?

Det kan ofte være en udfordring at vælge den helt rigtige vin. Er du vild med de søde og bløde italienske vine, vi har skrevet om i dette indlæg, bør du lytte godt med, når Luca Maroni åbner ganen og uddeler point til de italienske vine.

Du kan trygt investere i vine med 90+ point fra den berømte anmelder. De er næsten altid fyldt til randen med frugt og lækker sødme.

Se her en hel liste fyldt med anmelderroste Luca Maroni vine:

https://www.supervin.dk/anmeldte/luca-maroni

 

og læs mere om den kendte anmelder her:

http://blog.supervin.dk/luca-maroni-den-italienske-vinguru