• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Vin og mad / 26-08-2021 14:18:01

Vin til vegetarlasagne


Af Thor Gottschalk Rasmussen

I dag vælger stadigt flere danskere at spise vegetarisk – eller vegansk – og det kan vi mærke hos Supervin. Vi får rigtig mange spørgsmål til, hvilke vine, der matcher vegetariske retter og derfor sætter vi i denne uge fokus på en af de absolutte favoritter - vegetarlasagnen. 

 

Den "traditionelle" vegetarlasagne

Der findes lige så mange opskrifter på lasagne som mennesker, der har lyst til at lave lasagne. Dog er en af de mest gængse udgaver den med tomatsovs, masser af grøntsager, mornaysauce og godt med ost. Her skal vi have fat i vine, der har en ren frugtsmag uden for mange udtørrende tanniner eller fadlagring. Derudover må vinen godt have lidt krop til at stå imod den fyldige mornaysauce samt noget friskhed til rense munden efter den lidt klistrede fornemmelse fra pasta-pladerne. Helt oplagt er det at læne sig op af det italienerne foretrækker, nemlig saftlækker Sangiovese fra Toscana eller de lidt fyldigere vine fra Veneto. Prøv eksempelvis:

Den økologiske La Magia Il VIsbo er en oplagt vinder til den traditionelle vegetarlasagne. Lavet på topdruer fra Montalcino i en saftig og frugtren stil. Så kan du godt invitere din italienske ven til aftensmad! 

La Magia

 

Svampelasagne 

En fuldstændig guddommelig ret, der også vælter sig i vinøse bejlere. Her må du ikke snyde dig selv for den magi, der opstår, når svampe og Pinot Noir mødes. Det fine skovbundsagtige udtryk  som mange af især de burgundiske vine har, vil gå perfekt sammen med svampene. Desuden vil den høje syre skære godt igennem retten og friske op efter hver mundfuld. Barolo er også et ”match made in heaven”, når det kommer til svampelasagne pga. de samme lidt jord-agtige noter som hos Pinot Noir. Find inspiration blandt følgende typer: 

Prøv den forførende Pinot Noir reserve fra en af Østrigs bedste vinmagere, Markowitsch. Den har før slået La Tâche fra Romanée Conti, så kvaliteten tør vi roligt garantere! 

Markowitsch Reserve

 

Spinatlasagne

Den sidste vegetar-lasagne vi ser nærmere på i denne omgang, er spinatlasagnen. I stedet for tomatsovs er lagene imellem pastapladerne fyldt med spinat, ricotta, fløde eller anden hvid sovs. Til denne variant vil vi anbefale, at du prøver en hvidvinstype med et lidt "grønligt" element i duft og smag. En helt oplagt kandidat kunne være en frisk Sauvignon Blanc fra Sancerre eller Pouilly Fumé. Du kan også snildt forsøge dig med en frisk Chablis eller en let fad-lagret variant. 

Spinat-lasagne

 

  • Sauvignon Blanc - Både fra Loire eller den prisvenlige Pita fra Spanien
  • Chardonnay - Fra Chablis eller den øvrige del af Bourgogne
  • Rosé - Især fra Italien og Spanien

Et perfekt valg til spinatlasagnen er La Folie fra Domaine Jobard. Uden tvivl et af Supervins bedste value køb i Bourgogne. Kun 20 % af vinen har er lagret på egetræ, så man får kombinationen af den friske Chardonnay-frugt og en dejlig cremet struktur samt lette fadkrydderier. 

Claude-Jobard-Rully-montagne-la-folie-2018-1