Anmeldelser & Anmeldere / 21-02-2019 15:41:41

  Robert Parker - Verdens mest indflydelsesrige vinjournalist!


  Af Supervin

  Robert Parker - Verdens mest indflydelsesrige vinjournalist, der med sit 100 pointsystem kan betyde alverden for en vinproducent!

  Oprindeligt arbejdede Robert Parker som advokat, men hans store passion for vin fik ham til at opsige sin stilling. Siden 1984 har det fulde fokus derfor været på vinens mangfoldige verden, og hans indflydelse har været enorm lige siden.

  I 1978 udkom det første eksemplar af The Wine Advocate - som blev fordelt til omkring 600 abonnenter. I dag har magasinet over 50.000 abonnenter i hver eneste stat i USA og en enorm tilhængerskare verden over.

  Udover at skrive og smage for The Wine Advocate har Parker også skrevet for det kendte Food and Wine Magazine, Business Week og engelske The Field. Som den eneste ikke-franske person nogensinde har han været vinkritiker for det franske L’Express magazine, lige som han også er særdeles godt kendt i Forbes.

   

  Det famøse 100 pointsystem

  Robert Parker vurderer vine med sit pointsystem med maksimalt 100 point. En vin tildeles som start 50 point og derefter tildeles vinen point for udseende, duft,  smag og sidst for sit helhedsindtryk.

   

  Udklip.jpg

   

  Som vinproducent håber man altid på en topkarakter fra Parker. De magiske 100 point giver enorm efterspørgsel og har adskillige gange betydet udsolgt for vinproducenterne - selv på vine til flere tusinde kr. pr. fl.

  Robert Parkers pointsystem er hos flere producenter så eftertragtet, at nogle decideret udvikler deres vine på en bestemt måde, som de har erfaring med at Robert kan lide.

  I 2002 grundlagde han hjemmesiden, www.erobertparker.com, der i dag er den mest besøgte vinhjemmeside. I 2013 blev Robert Parker, som den første vinskribent nogensinde, optaget i Culinary Institute og America’s Vintners Hall of Fame i Napa Valley.

   

  Er du enig med Robert Parker og hans pointfordeling? Find en liste over topanmeldte vine her:

  https://www.supervin.dk/anmeldte/robert-parker