Guides & Områder / 09-04-2018 17:56:20

Rød Sydrhône ta’r kegler i årgang 2016!


Af Supervin

Bedste årgang siden legendariske 1998?

Vidste du det? Rødvinene fra Sydrhône i årgang 2016 er noget ganske særligt! Vejrguderne velsignede området med usædvanligt gunstige vejrforhold. Faktisk så gunstige, at vinbønderne sjældent har set mage!

probably the best weather conditions since our first vintage in 1998”

Sådan konkluderer Walter McKinley fra Domaine de Mourchon i Seguret, mens Isabel Ferrando fra Chateauneuf-huset Domaine St.-Préfert går hele vejen og kalder årgangen ".. the best vintage i have seen since I became a Winemaker".

 

Varme dagtimer + kølige aftener og nætter

Men hvad har egentlig gjort rødvinene så gode? Wine Spectator har talt med toneangivende producenter fra det sydlige Rhône, og alle er enige om, at meget varme dagtimer samt kølige nætter spillede en hovedrolle.

"It will stay in our minds as the hottest summer during daytime but the coolest during nighttime"

 “hot during the day but fresh during the night."

 

Dybe og intense vine…

Den varme og tørre vækstsæson gav ekstra små druer. Den mindre mængde druesaft betyder, at en større koncentration af farve, smag og tannin overføres fra drueskindet til druemosten under produktionen. Resultatet er rødvine, som er ekstraordinært intense i farve og smag.

"The reds are extraordinary. Grenache looks like Syrah [in color] and Syrah something like Tannat!"

 

…med friskhed og elegance i behold

Måske spørger du så, om vinene er tunge og ”klodsede”? Svaret er klart nej! Årgangen er helt anderledes end ”kænguru-årgange” som 2003 og 2009. Kølige aftener og nætter har bevaret druernes naturlige syre, så Rhône-vinene fra 2016- trods markant farve og smagsintensitet - fremtræder med stor finesse, friskhed og elegance.

 

Et godt (smags)tip!

Klik her for et godt eksempel på netop vintage 2016 -  Lirac Rouge fra Xavier Vignon. 

 

Kilde: http://www.winespectator.com/webfeature/show/id/Wine-Harvest-Report-2016-Rhone-Valley