• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Guides & Områder / 24-04-2019 12:36:08

Mød din winemaker - 7 spørgsmål til Georges Lorentz


Af Supervin

Familien Lorentz’ kærlighedsaffære med vin begynder i Bergheim i 1836. Seks generationer senere producerer Georges Lorentz en perlerække af topanmeldte vine fra 33 økologiske hektar i hjertet af Alsace. Og ved hans side står tre dygtige døtre klar til at føre vinhuset ind i fremtiden!


Navn: Georges Lorentz
Alder: 57
Nuværende stilling: Præsident hos Gustave Lorentz i Bergheim, Alsace
Interesser: Cykelsport

 

  • Hvordan begyndte din passion for vin – og hvordan er du havnet i dit aktuelle job som vinmager?

- Det startede i en meget ung alder, da min bedstefar tog mig med ud i vinmarkerne. Senere begyndte vi med faste mellemrum at smage på vin sammen.

Da jeg var 16 år gammel blev jeg optaget på studiet for vitikultur og ønologi i Beaune. Her gennemførte jeg den fulde, 6 år lange uddannelse.

 Lorentz_6137321

  • Hvad er dit bedste eller sjoveste minde som vinmager?

- Da jeg var meget ung, elskede jeg at hjælpe til med høsten i weekenderne. Jeg var især vild med modtagelsen og sorteringen af druerne i vineriet – og opgaven med at få sendt druerne videre til den rigtige vinpresse.  

 

  • Hvilke kvaliteter ønsker du allermest, at folk værdsætter ved dine vine?

- Friskhed, renhed, balance, elegance og den gastronomiske anvendelighed.

 Lorentz Winery_6156796

  • Hvilke værdier, principper eller teknikker er afgørende for at opnå disse kvaliteter?

- Druekvaliteten!

En enkelt vin, "Riesling Addict 1.23", skiller sig ud. Her er valget af 500 liters "demi-muid"-fade meget vigtigt for stilen og kvaliteten. Vi ønskede at producere en Riesling, som var rig, kraftfuld, tør og af exceptionel kvalitet. Vigtigst har været at få udvalgt de allerbedste Riesling-parceller på Grand Cru Altenberg de Bergheim. Dertil kommer så den specielle vinifikation, der giver vinen mere finesse og krop. Dels fordi gæringen er meget langsom, og dels fordi vinen modner på mindre fade end normalt for Alsace Riesling. Fadene er dog større end 228 liters bourgognefade, for vi ønsker ikke at overføre for meget tannin og fadsmag til vinen.          Altenberg de Bergheim G Lorentz_modifié

  

  • Hvilke madretter holder du personligt af at nyde sammen med din egen vin?

- Traditionelle retter fra de alsaciske og asiatiske køkkener. Her er nogle af mine personlige favoritter:

Tuntatar
Riesling Grand Cru Kanzlerberg

Carpaccio af kammusling
Riesling Evidence

Pandestegt ørred
Riesling Réserve

Grillet hummer
Pinot Gris Grand Cru Kanzlerberg

Foie gras
Pinot Gris Grand Cru Altenberg de Bergheim

Kylling med morkler
Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim

Laksesoufflé - som hos Auberge de l’Ill
Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2012 

 Munster eller blåskimmelost
Gewurztraminer Grand Cru Altenberg de Bergheim


  • I hvilken anden vinregion (i verden) ville du elske at lave vin – og hvorfor?
    - Napa Valley – fordi jeg havde en fantastisk sommer dér i 1982, hvor jeg arbejdede hos Joseph Phelps!

 

  • Hvad er din største udfordring og tilfredsstillelse som vinmager?

- Min største tilfredsstillelse får jeg, når mine kunder har fornøjelse af at drikke mine vine.

 

Udklip flasker gl

Klik her - for at se vores aktuelle udvalg af vine fra Gustave Lorentz