• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
/ 12-10-2021 08:36:12

Gintrends i 2021


Af Praktikanten

Ginbølgen har efterhånden været over os i mange år, og det kan der være en helt særlig grund til. Hvor andre spiritus er centreret omkring processer, ingredienser og generelle indforståede regler i branchen, er gin det lige modsatte. Det er en spiritus, der frister til leg, hvad end du er producent eller forbruger. I denne post vil vi komme omkring de mest populære gintrends med fokus på udlandet såvel som Danmark. God læselyst.

Danskproduceret Gin

Da hele verden var lukket ned på gund af den omfattende pandemi, blev vi gjort opmærksomme på, hvor vigtigt det er at støtte lokalt. Det var umuligt at få dén specifikke spanske gin, som man forelskede sig i, da man var i Malaga, fordi den ikke blev solgt af danske distributører. Men så opdagede man, at der rent faktisk fandtes utroligt mange gode bud på velproduceret gin i Danmark. Faktisk kan det konkluderes, at der på nuværende tidspunkt bliver produceret 367 forskellige danske flasker gin fra 47 forskellige destillerier. En af dem er blandt andet Herbie Gin, der bliver produceret af Nordisk Brænderi. Her er der tale om flere forskellige gins med et væld af forskellige priser. Herbie Gin er blandt andet blevet kåret som en af de ti bedste ”Value for money” gins af The Spirit Business, og har derudover vundet flere guldmedaljer. Herbie Gin er kendt for ikke at gå på kompromis med kvaliteten af deres råvarer. De producerer et bredt udvalg, der kan behage de fleste, hvad end man er til krydret, sprød eller frugtig gin.

 

       herbie-gin-pink-matteret-flaske       herbie-gin-original      herbie_gin_mini_flaske        herbie_aab_gin

 

Se vores udvalg af Herbie Gin her

 

iStock-537215063

Gin med smag

Eftersom at regelsættet indenfor gin ikke fortæller, hvor meget enebær, der som minimum skal være i destillatet, er det nemt at lave produkter, der afviger fra det klassiske enebærelement. Produkterne startede med udgangspunkt i at henvende sig til segmentet, der mener at gin smager af gran, men er med tiden også begyndt at blive brugt i cocktails rundt på barerne. Nu om dage kan man finde alt fra gin med smag af diverse bær til jordbær og hyldeblomst. Noget af det er faktisk danskproduceret.

 

                        greenalls_blueberry_gin_bl                                                              deluxux_gin

        Se vores udvalg af Grenall's Gin her                            Se vores udvalg af SamfundsGin her

 

Alkoholfri Gin

I takt med en større efterspørgsel på alternativer til drikkevarer med alkohol begyndte flere forskellige producenter at eksperimentere med alternativer til alkoholfri spiritus. På den måde kunne man sørge for, at have et produkt klar til segmentet af mennesker, som enten var gravide, eller som skulle sørge for at køre familien sikkert hjem fra en festlig anledning. Inden for denne kategori kan man stifte bekendtskab med Ginnish fra Ish Spirits, der beskæftiger sig med alkoholfri spiritus. Ginnish er et prisvindende alternativ til din klassiske gin, Gin & Tonic eller cocktail. Der er mere eller mindre ingen kalorier i, og det er samtidigt også vegansk.

 

ginish_alk.fri_

      Se vores udvalg fra Ish Spirits her

 

iStock-1251285665-1

 

Slåenbær Gin:

Her har vi et fremragende alternativ til mormors sure kirsebærvin, når julehøjtiderne står for døren. Slåen Gin er, tro det eller ej, en meget traditionel type gin der kan dateres helt tilbage til 1700-tallet i England. Hovedsageligt var skyldtes det, at man i gamle dage brugte slåenbuske som en naturlig indhegning af ens land eftersom, at det er en tilgroet busk med mange stikkende grene. Det betød også, at man med ét stod med en overflod af slåenbær. Derfor tog det ikke lang tid, før landmændene begyndte at eksperimentere med bærret i alkohol. Slåenbærret er beslægtet med blommen, og det er typisk utroligt bittert og surt. Men når det har ligget i lage med spiritus, ser man smagen åbne sig op og skabe et herligt frugtigt samspil med eksempelvis enebærrene. I modsætning til almindelig gin, der typisk skal være minimum 37,5%, kan slåenbær-gin være minimum 25% og stadig følge reglerne. Det betyder, at det er en nemmere spiritus at drikke rent, eksempelvis til julemaden, risalamanden eller noget helt tredje. Blandes den i et stort vinglas med masser af isterninger og en Lemon-tonic har du også din næste sommerafhængighed.

sipsmith_sloe_gin_2017

       Se vores udvalg af Slåen Gin her

 

iStock-1296010087

 

Nu når vi har været gennem de nylige trends omkring gin, er det også vigtigt at huske klassikerne. Er du stadig vild med de enebærtunge gins, anbefaler vi dig at tage et kig på disse tre..

                            sipsmith_dry_gin.                 sipsmith_gin_vjop                     dingle_gin_jpeg

                              Sipsmith Gin                    Sipsmith V.J.O.P                     Dingle Gin