Vin og mad / 29-10-2020 08:00:00

    Dejlige drinks: Portonic


    Af Malene Bach

    Portvin nydes ofte for sig selv, men kan sagtens indgå i drinks. Det er et oplagt alternativ, hvis du synes, at portvin er for stærkt/alkoholisk i sig selv, eller hvis du ønsker en friskere aperitif. Portonic er yderst populær i Portugal. Du kan snildt gøre som portugiserne og servere denne drink før eller efter maden - eller også kan du nyde den til salte snacks som nødder, chips eller oliven.

     

    Du skal bruge følgende ingredienser:

     

    1/3 tør hvid portvin 

    1/3 tonicvand

    1/3 isterninger

    Et par skiver citron eller lime

     

    lixir_indian (2)

     

    Blandingsforholdet er vejledende. Hvis du foretrækker din drink stærkere, er der intet i vejen for det. Du kan eksperimentere med forskellige tonictyper alt efter, hvor sød eller tør, du ønsker din drink skal være. 

     

    Du kan enten vælge en klassisk Indian Tonic eller eksperimentere med forskellige smagsnuancer. Du kan også lave drinken i en roséudgave med en roséportvin og pynte den med friske røde bær. 

     

    God fornøjelse!

     

    bær