• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
/ 09-05-2024 11:06:08

De perfekte hvidvine til terrassen lige nu!


Af Thor Gottschalk Rasmussen

Træerne er sprunget ud, fuglene synger og det stabile danske forårsvejr forkæler os med utallige solskinstimer i øjeblikket! Nogle af de bedste vinoplevelser kommer på terrassen med naboen, venner og familien - måske mens grillen står og syder i baggrunden. Det er lige nu højsæson for læskende hvidvine og rosévine (se årets rosé-indlæg her). I dette blogindlæg får du 5 terrasse-fuldtræffere fra hvidvinshylden, som med garanti vil vække drikkeglæde hele foråret og sommeren! 

Drei kronen blog

"Dreik Kronen Kellerei" - Liflig halvsød Mosel-Riesling

"91 point. Det kan man betegne som en rigtig aperitifvin. Masser af tropiske frugter... læskende og let drikkelig." - WineWherever

"90 point. Kæmpe value for money og er du til de søde hvidvine i balance, så er det nu, du skal slå til. Den er lavet på Riesling og har en skøn duft... " - Mad & Monopolet

Vi lægger ud i den måske mest kendte tyske vinregion, Mosel, der står for nogle af verdens bedste hvidvine på Riesling-druen. Det spændende ved lige netop Mosel er, at de mestrer hele sødmespektret - lige fra de knastørre udgaver til de opulente og ekstremt søde trockenbeeren-auslese. "Drei Kronen" lægger sig i midtpunktet mellem det tørre og søde, så du får en Mosel-Riesling i den mest læskende udgave du kan forestille dig. 

Lad det være sagt med det samme... Det er EKSTREMT sjældent, at vi finder så god Mosel-Riesling i denne priskategori og den blev fluks revet væk, da vi sendte nyhedsmail på den første gang. Nu er vinen igen på lager og hvis du mangler den perfekte aperitif eller publikums-pleaser til sommerfesten, så Drei Kronen et kongekøb

Køb Drei Kronen Kellerei Medium Sweet Riesling her 

Huber Gruner-2

Danmarks mest populære Grüner Veltliner? 

"Mine yndlingsvine | Kend din mester på basisvinen. Markus Huber laver gudedrik i den øvre ende af markedet, men her snakker vi storproduktion og det er på mange måder en større bedrift. Den skal du have klar i kassevis til sommer." - Réne Langdahl

Er du mere til at slukke tørsten i tørre hvidvine, så findes der næppe noget bedre end en kølig og mineralsk Grüner Veltliner. Markus Huber er af de dygtigste vinmagere i verden til at dyrke den østrigske nationaldrue og har tidligere scoret 100 point for vinen "New Chapter". Som også den danske anmelder Rene Langdahl skriver, så skal du kende din mester på basisvinen og her viser Markus Huber, hvor vild en kvalitet du kan få til spotpris. I den dugfriske årgang 2023 leverer de op til 80 år gamle øko-vinstokke den måske lækreste og mest frugtcharmerende Grüner Veltliner Terrassen nogensinde. Perfekt til at nyde på, ja, terrassen.

Køb Markus Huber Grüner Veltliner Terrassen 2023 her

Sur Canyon Blog

Vores mest solgte californiske Chardonnay - Sur Canyon

Californisk Chardonnay er ekstremt populært og vi har sjældent oplevet så høj kvalitet som den "Sur Canyon" leverer til prisen. Derfor har vi indkøbt en rigtig stor mængde fra det den amerikanske solkyst, så du kan få cremet, smørblød og fadkrydret Chardonnay hele foråret og sommeren. 

"92 point. Amerikansk Chardonnay med masser af tropisk frugt, vanilje, toast og et hint af salt med masser af fylde... Faktisk er den utrolig lækker" - Mad & Monopolet

"92 point. Tropisk Chardonnay. Her er der ikke sparet på fyldige elementer..." - WineWherever

Vinen skabes på druer, der høstes fra bæredygtige marker i Monterey, der leverer nogle af Californiens mest elegante og balancerede vine.

Fun fact! Den afgrundsdybe og kolde Monterey-bugt har fået navnet ”The blue Grand Canyon”. Det unikke vejrfænomen leverer friske havvinde til den californiske vestkyst og er nøglen til smagsharmonien i Scheids ”Sur Canyon”-vine.

Køb Sur Canyon Chardonnay lige her

 

Chablis blog

95 points Chablis fra den nye og sprøde årgang 2023!

"95 point. Imponerende kvalitet til prisen... ufatteligt flot Bourgogne-oplevelse." – Flaskehalsen (VALUE RATING: ★★★★★★ 6 ud af 6 stjerner)

Forårssol og Chablis - så kan det ikke blive meget bedre. Det skulle da lige være, hvis man kan få en Chablis med 95 point til en pris, der kandiderer til en af markedets laveste. Stephane er søn af den berømte vinmager, Jean Marc Brocard, og har fået Grand Cru-Chablis ind med modermælken, så han ved om nogen, hvordan seriøs Chablis skal laves.

Den nye 2023 årgang trodser tidens klimaforandringer og leverer Chardonnay med klassisk sprødhed, balance og rygende flintestens-finesse! 

Op til 50 år gamle vinstokke med rødderne dybt begravet i den mineralske jordbund giver en uforlignelig frugtkoncentration til vinen, der i kælderen beriges med toast og noter af ristede mandler fra 8-10 måneder bærmekontakt.  

Nyd den afkølet til rejer, sushi, dampet laks eller charcuterie på terrassen. Hvem sagde, at Chablis behøver være så dyrt?

Køb Stephane Brocards Chablis Vieilles Vignes 2023 her

 

Grillo

Siciliens svar på Chablis - Grillo Olli fra Feudo Maccari

Vi slutter af på Sicilien med endnu en af vores træfsikre-terrassebaskere. "Alle elsker Grillo" plejer vi at sige her i Supervin og jeg tror faktisk, at det her er en af de hvidvine i vores sortiment med størst genkøbsfaktor. For en ganske beskeden pris får du en hvidvin i glasset, der smager helt forrygende. Det bebekræfter anmeldelserne, der senest gik helt op til 94 points og rosende anmeldelser fra en af verdens førende vinanmeldere, James Suckling. Vi har netop fået den nye årgang 2023 ind ad døren og hver eneste dag ryger der mange kasser afsted fra lageret, så tøv ikke med at købe, hvis du skal have den charmerende italienske hvidvin. 

Chablis på italiens? Vi sammenligner Grillo Olli med de førnævnte Chablis-vine, fordi den rummer mange af de samme karakteristika. Den cremede frugtfylde, den friske citrusmineralitet og så den herlige smag af pærer, mango og ferskner!

Køb Feudo Maccaris Grillo Olli her