• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Vin og mad / 30-11-2018 11:19:05

Champagne, Crémant eller Cava - 20 sprudlende tips!


Af Supervin

Champagne og Crémant fra Frankrig. Cava fra Spanien, Prosecco fra Italien...

Ja, de mousserende muligheder er heldigvis mange, og de festlige bobler er lige nu mere populære end nogensinde.

Men hvad skal du vælge? Svaret afhænger for det første af, om du er til sød eller tør vin. Dernæst af, hvad du skal bruge dine bobler til. Og endelig skal prisen og kvaliteten selvfølgelig passe til dine forventninger.

Supervin-Teamet har samlet 20 sprudlende gode tips, som gør dit valg af lækre bobler til en leg!

 

 

 

Bobler som aperitif 
En apertif har til opgave at vække appetitten før måltidet. Det kræver lette og uhøjtidelige bobler, som "frisker op" og hjælper dine gæster til føle sig afslappede. Vinen må meget gerne være til den tørre side (”Brut), men bobler i halvtør stil (”Extra Dry”) fungerer også fornemt.

bobler blog 1

5 sikre tips!
Charles Roux Blanc de Blancs Brut – klik her
Torre Oria Cava Brut – klik her
Amicone Prosecco Extra Dry – klik her
Gustave Lorentz Cremant d'Alsace Rosé Brut – klik her
G.H. Martel Champagne Premier Cru Brut – klik her

 

Bobler til lette retter
Ferske og delikate retter som sushi, rogn samt dampede fisk og skaldyr løftes til nye højder af de helt rigtige bobler. Friskheden er igen i højsædet, men vinen må samtidig gerne byde på en vis smagsdybde og kompleksitet.  

Udklip-3

5 sikre tips!
Torre Oria Cava Reserva Brut – klik her 
Gustave Lorentz Crémant d’Alsace Brut – klik her
Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Millesime – klik her 
Charles Orban Champagne Blanc de Blancs Brut – klik her
G. H. Martel  Champagne Cuvée Victoire Rose Brut – klik her

Bobler til kraftige retter

Stegt fisk og skaldyr, lyst kød, svampe og lagrede oste kræver en mousserende vin med pondus. Gå efter Champagne-typer med ekstra smagsdybde og kompleksitet fra lang flaskemodning på gærresterne. ”Basisvinen” må meget gerne have krydderi fra modning på fad. Tro det eller ej – disse vine matcher sagtens din grillede bøf!

Udklip bobler blog 3

5 sikre tips!
Torre Oria Cava Chardonnay Brut Reserva – klik her
Medici Ermete Concerto Lambrusco Secco (rød) – klik her
Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Brut Prestige – klik her
Medici Ermete Unique Spumante Rosé Brut – klik her
G.H. Martel Champagne Victoire Vintage 2008 – klik her

 

Bobler med sødme
…er meget mere end sød Asti til kransekagen. Trendy ”ICE”-typer er som skabt til nattelivet og smarte cocktails, mens halvsød Champagne og Crémant (”Demi-sec”) bør prøves til ”spicy” asiatiske retter og foie gras. Og glem endelig ikke Lambrusco med sødme – nogle af de mest ”hyggelige” bobler, vi har på hylden!

Udklip bobler blog 4

5 sikre tips!
Veuve Ambal, ICE Rosé Crémant de Bourgogne – klik her
Veuve Ambal, ICE Crémant de Bourgogne – klik her
Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce – klik her
Nebbie Malvasia Dolce 2017 – klik her
G.H. Martel Champagne Cuvée Victoire Demi-Sec – klik her

 

champagne-592638_960_720