Vin og mad, Guides & Områder, Fund til prisen / 07-04-2020 07:59:28

  Betagende Beyra: Rui Madeiras serie af flotte vine


  Af Malene Bach

  ''Betagende Beyra fra Portugal" - Flaskehalsen

  Den portugisiske winemaker Rui Roboredo Madeira står bag Beyra-serien, som byder på en række flotte vine til hverdagspriser. Navnet er inspireret af det højtbeliggende område i Portugal af samme navn, hvor druerne dyrkes og høstes med omhu for til slut at ende i Rui Madeiras populære vine. Her får du en liste over vinene, der indgår i den anmelderroste Beyra-serie. NB.: Klik på billederne for at læse mere om de pågældende vine.

  beyra_tinta_rui (2)

   

  Beyra Vinhos de Altitude Tinta 2016: Rui Madeira er en ambitiøs mand, der ser det som sin mest fornemme ambition at udtrykke ''the smell and taste of my land''. Man må sige, at den dedikerede portugiser er kommet godt i mål med foretagendet med dette blend af Tempranillo/Tinta Roriz og Mencia/Jaen, der med sine mineralske toner giver en idé om det højtbeliggende terroir i Beira - og så har vinen selvfølgelig et personligt 'touch' af Ruis unikke stil. Vinen har en flot og indbydende rød farve i glasset, mens smagen byder på noter af kirsebær og solbær i et heftigt favntag. Det højtliggende terroir bibringer vinen en elegance og herlig ungdommelig friskhed, der pirrer den sensitive gane og bevirker, at man nærmest slubrer vinen i sig. Som at bide i et saftigt og solmodent kirsebær - bare bedre! Her går vi desuden et skridt op i kvalitet i sammenligning med, hvad man normalt finder på dette prisniveau. 

   

  beyra_branco_rui (2)

   

  Beyra Vinhos de Altitude Branco 2018: Her er tale om en af de absolutte favoritter blandt Madeira-fans, men anmelderne roser den også til skyerne. Rui Madeira har udvalgt de lokale druesorter Siria og Fonte Cal til denne lette, Sauvignon Blanc-lignende hvidvin, der byder på en utrolig rigdom og  duftintensitet. Beyra Branco charmererer selv den kræsne gane med sine liflige blomsternoter og lette citrusbid. De græssede noter gør, at man næsten kommer i tvivl om, hvorvidt der er tale om en newzealandsk Sauvignon Blanc i elegant forklædning? Men Beyra har på samme tid sin helt egen blomstrede og farverige charme - og denne florlette herlighed vil passe perfekt ind i de fleste sommerselskaber. Frisk og sprød hvidvin med et strejf af saltet mineralitet!

   

  beyra_rose_rui (2)

   

  Beyra Vinhos de Altitude Rosé 2019: Den nye rosé fra højderne skuffer bestemt ikke med sin kølige charme og delikate jordbæressens. 100 % Tempranillo ligger til grund for Beyra Vinhos de Altitude Rosé 2019, hvis næse emmer af blomster og frisk hybenfrugt. Friske undertoner af havbrise og citrus med en lang og læskende eftersmag, der kulminerer i en let mineralitet. Drueklaserne bliver presset som hele for at give en ekstra fin juice og vinen er modnet på ståltank for at bevare frugten. Denne rosenrøde elegantier vinder ved sit spinkle, charmerende væsen og saftige smag.

   

  beyra_reserva_2017 (2)

   

  Beyra Reserva 2017: En lidt mere potent Beyra med et tydeligt fadaftryk, men stadig med frugten i god behold. Beyra Reserva 2017 er et ideelt alternativ til en blød og frugtig rødvin fra Ribera del Duero - men koster det halve! Med perfekt afstemte krydrede indslag, der viser sig iblandt de herligt saftige frugtaromaer af moden rød frugt. En kraftig Tempranillo-domineret vin tilsat lidt Mencia, der supplerer med friskhed og fornem delikatesse. Beyra Reserva er blevet forkælet med 8 måneders fadlagring på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade, der på smukkeste vis runder smagen af. Dekantér den gerne let - og mærk magien udfolde sig på tungen.