Fund til prisen / 26-05-2020 09:38:53

5 topanmeldte rødvine til under 100 kr.


Af Malene Bach

Mangler du inspiration til, hvad du kan drikke til grillmaden på de lune sommeraftener? Eller er du blot på jagt efter det perfekte rødvinskøb, hvor du får mest value-for-money? Læs med her og få vores bud på fem prisvenlige rødvine, der alle er flot anmeldt. Klik på billederne for at læse mere om vinene og se priser.

LuLi Appassite 2018: Anmelderne har fældet en klar dom: LuLi har masser af format og er en smagfuld saftbombe. Vinen begejstrer også det almindelige publikum - ja, næsten alle elsker LuLi. Det er også svært ikke at få øje på fortrinene hos vinen: Blød, lækker og tilpas krydret. LuLi er mindst ligeså kraftig som en Amarone og vil være en gave til alle Valpolicella-elskere. Røde bær, blomme og svesker indgår i alliance med hinanden i duften og smagen, og der er tale om en saftig sammenslutning, der kulminerer i krydrede toner. LuLi 'tonser' derudaf og vælter alle på sin vej. Cabernet Sauvignon, Syrah og Negroamaro danner en trio i denne vin, der er en rigtig pleaser på den gode måde.

 

luli_2018 (2)

 

Anmeldelser: 

 

98 Point
Luca Maroni

 

96 Point
Barego'mad - mad & vinblog

 

Vinavisen

 

Gold

Berliner Wein Trophy

 

Masso Antico Primitivo 2019: Luca Maroni har et blødt punkt for denne syditalienske saftige sag, og år efter år tildeler han vinen hele 99 ud af 99 point. Masso Antico Primitivo holder altså niveauet og topper også hos Vivinos brugere, hvor vinen opnår en gennemsnitsbedømmelse på 4 stjerner. Hemmeligheden bag dette lækre anmelderhit er, at druerne har fået lov til at hænge ekstra længe på vinstokkene, hvilket giver mere saftkoncentration og smag. Vinen byder på noter af fed blomme og masser af mørke, saftmodne frugter, der krydres med pikante stænk af vanilje fra de 6 måneders fadlagring. Er du til Amarone-stilen, blot i en noget lettere udgave, vil du højst sandsynlig have Masso Antico kær!

 

masso antico (2)-1

 

Anmeldelser:

 

99 Point

Luca Maroni

 

Gold

Berliner Wein Trophy

 

⭐4,0

Vivino

 

Rosso Nero: Kan det lade sig gøre at proppe så meget kvalitet ned i en vin til 45 kr. (tilbudspris)? Vinavisen og Barego'mad & vinblog er i hvert fald overbeviste og giver vinen topkarakter i form af henholdsvis 5 stjerner og 96 point. Det er vi også! Rosso Nero stryger en med hårene og er det oplagte valg til folk, der normalt ikke er så meget til rødvin. Her er ikke så mange dikkedarer - blot ren drikkeglæde, der kalder på et glas mere. Sødmefulde kirsebær, brombær og blommer klinger sammen i denne særlige vin, der tilbyder helt uhørt value-for-money. Primitivo suppleret med Negroamaro, Merlot og Nero di Troia dyrket i Apulien er ophav til denne charmerende vin, som får anmelderne til at juble i kor. De beskedne 45 kr. er bestemt ikke for meget!

 

rosso_nero_0 (2)

 

Anmeldelser:

 

96 Point

Barego'mad - mad & vinblog

 

Vinavisen

 

Fontalpino Chianti Classico 2017: Det er lykkedes for Fontalpino at hente flere 90+ point hjem for deres økologiske Chianti, der er et 'musthave' for alle Toscana-elskere. Skaberen af denne bemærkelsesværdige Chianti er Gioia Cresti - sammen med ingen mindre end Carlo Ferrini, den berømte winemaker og ønolog, der har flere store priser i bagagen. Vinen byder på noter af friskplukket viol og sursøde kirsebær i en dansende forening, og de suppleres af lette strejf af rosmarin, timian og frisk muld. 100 % Sangiovese fra 3 topmarker ligger krop til denne vidunderlige vin. Gambero Rosso siger det med 3 stjerner. Vi siger det med 3 ord: Chianti i topklasse!

 

fontalpino chianti (2)

 

Anmeldelser:

 

93 Point

James Suckling

 

91 Point

Falstaff

 

3 / 3 røde glas

Gambero Rosso

 

Abremundos Octava Bassa 2015: Denne mesterlige Malbec fra Mendoza i Argentina får anmelderne til at dåne af begejstring. Fra den populære Abremundos-serie fra topwinemakeren Marcelo Pelleriti, der har været med til at hive 100 Parker-point hjem for et slot i Bordeaux. Abremundos Ocatava Bassa vil være den perfekte ven til en god steak eller retter med krydderi. Klassisk Malbec med god fylde i munden. Masser af krydderi, der blander sig med en god blommefedme og lækker sveskeblød bamsefrugt. Et brag af et vin fra superargentineren, der tilmed er ferm på fingrene og en dygtig guitarist!

 

octava bassa (2)

 

Anmeldelser:

 

93 Point

James Suckling

 

92 Point

Ekstra Bladet

 

91 Point

Robert Parker

 

Flaskehalsen