Fund til prisen / 16-04-2020 13:18:37

5 topanmeldte hvidvine til under 100 kr.


Af Malene Bach

Mangler du inspiration til, hvad du kan drikke til sommer? Læs med her og få vores bedste bud på fem prisvenlige vine, der alle er flot anmeldt. Klik på billederne for at læse mere om vinene.

Prosper Maufoux Mâcon-Villages 2018: Denne dejlige hvidvin fra det sydlige Bourgogne er den fødte allrounder, der klarer sig godt sammen med fisk og skaldyr såvel som lyst kød. Mâcon-Villages er uden tvivl en af vores mest populære vine, der tager kegler allevegne. Hvis man tror, at der ikke findes value-for-money i Bourgogne, er Mâcon-Villages et eminent eksempel på det modsatte. Vinen besidder på samme tid fylde, fedme og friskhed, der er smukt afstemt. 100 % Chardonnay udgør druematerialet til denne rige burgundiske sag, der af anmelderne roses for sin balance og klassiske frugtcharme.


macon-villages (2)

 

Galante Bianco 2018: Galante Bianco hyldes af anmelderne, der i ren begejstring over denne ''hvide Amarone'' tildeler vinen over 90 point. Man kan næppe beskylde dem for at være for gavmilde, for Galante Bianco er en helt særlig en af slagsen. Druer, der delvist er lufttørrede, udmønter sig i en vin med en utrolig intensitet og koncentration. En bombe af eksotisk frugt eksploderer i munden, og den sprængfarlige oplevelse kulminerer i en herlig fedme, hvor resultatet er ren drikkeglæde. En let parfumeret og blomstret duft titter forsigtigt frem i smagen, der rundes af med et friskt syrepust. Italienske Galante Bianco er et ideelt valg, hvis du ikke er til de helt tørre vine og godt kan lide en vin med en god Lurpak-fedme. Galante Bianco leder den strejfende tanke hen på en smørfed Chardonnay eller en honningagtig Pinot Gris fra Alsace, og der indgår da også Chardonnay sammen med Grechetto Gentile i denne eksplosive krudttønde af en vin.

 

galante_bianco_2018 (2)

 

Beyra Branco 2018: Betagende Beyra fra Portugal! Hvidvinen fra Rui Madeira stryger til tops på anmelderlisterne, og anmelderne står nærmest i kø for at rose denne fine og lette sommervin. Elegant og sprød i munden og et herligt alternativ til Sauvignon Blanc. Fremstillet på 50 % Siria og 50 % Fonte Cal, der kulminerer i en blomsteragtig og ferskendomineret hvidvin indsvøbt i en fantastisk friskhed. Kraftfuld i duften, men uendeligt blød i smagen. Ja, Beyra er i sandhed betagende, og det er ikke svært at forstå, hvorfor vinen allerede er blevet en anmelderdarling!

 

beyra_branco_rui (2)

 

Markowitsch Chardonnay 2018: En skøn og frisk Chardonnay fra Carnuntum i Østrig. Gerhard Markowitsch, som er ophavsmand til vinen, er tidligere blevet hædret som ''Østrigs bedste winemaker'' af Falstaff Magazin. Vinen imponerer med sin ungdommelige næse med en potpourri af æble, pære, stikkelsbær, cantaloupmelon og ananas. Blød og rund i munden. Vinen slutter let mineralsk af og har fået en ekstra cremet tekstur fra nogle måneders bærmekontakt. Markowitsch Chardonnay er frisk og frugtren i stilen, fordi den har ligget på ståltank.

 

markowitsch_chardonnay_2018 (2)

 

Sacred Hill Sauvignon Blanc Marlborough 2018: Her er tale om en yderst vellykket vin fra New Zealand lavet på den aromatiske drue Sauvignon Blanc. Vinen flotter sig med sine fortryllende noter af citrus, stikkelsbær, nektarin og passionsfrugt, der ledsages af frisk grøn peber, nyslået græs og lidt mineralsk flint. En Sauvignon Blanc, som vi kender og elsker den! Det er de to kompagnoner David Mason og Tony Bish, der på kort tid har forvandlet et lille familiedrevet firma til en international anerkendt producent med vine, der ligger højt på anmeldernes lister. Sacred Hills Sauvignon Blanc er top-læskende og ultra forførende i stilen. Prøv den gerne til en omgang sushi eller dampet fisk. 

 

sacred-hill-reserve-marl-sauvignon-blanc-1 (2)-1

 

NB.: Bemærk, at priserne, der refereres til, er udsalgspriserne ved køb af 6 stk.