• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.
Fund til prisen / 22-01-2020 10:41:39

5 topanmeldte ''best buy'' vine


Af Malene Bach

Her er fem ''best buy'' vine, der alle har fået over 90 point af anmelderne. 

Masso Antico Primitivo 2018

Masso Antico vinder vinglade hjerter alle steder – ja, denne herlige Primitivo fra Syditalien er en sand folkeforfører. Dejlig letdrikkelig vin, der forkæler smagsløgene med sin intense blommefrugt og lette bærsødme. Lidt pikant krydderi trænger sig på i den lange læskende afslutning. Før høsten får druerne lov til at hænge ekstra længe på vinstokkene for at opnå ekstra koncentration og dybde i smagen. Den folkekære anmelder Luca Maroni, der har sans for den brede smag, skænker vinen hele 99 point, og det er bestemt velfortjent!  

 

99 point - Luca Maroni
Gold Medal - Berliner Wein Trophy
Bronze - IWSC 2019
Bronze - Decanter

4,0 stjerner Vivino (920 bedømmelser)

 

masso antico (2)

 

Amicone 2016

Samme metode og samme druer. Det er ikke et tilfælde, at Amicone ligger tæt op ad sin ikoniske navnefætter Amarone. Vinen bliver tilmed produceret i Veneto, samme region som Amarone, men uden for det område, hvor vinen må hedde Amarone. Her er vaskeægte Amarone-karakter, men til en meget mere fordelagtig pris! Amicone er slik for alle Valpolicella-elskere, og er du til Amarone eller Ripasso, vil du højst sandsynligt blive ven med Amicone. Dyb, intens granatrød farve. Noter af mørke bær og lidt lakrids er fremherskende i næsen, der efterfølges af en dejlig blød og afrundet smag. Luca Maroni kan ikke skjule sin begejstring og tildeler årgangen hele 97 point. Druerne Corvina, Rondinella og Molinara spiller smukt sammen i denne slægtning til Amarone, der har gjort sig populær hos så mange italiensglade danskere.

 

97 point - Luca Maroni 
4,1 / 5,0 hos Vivino (664 bedømmelser)

Gold Medal - Berliner Wein Trophy
Gold Medal - Concours Mondial de Bruxelles

 

amicone_NV

 

Torre Oria Reserva 2013

Klassisk, kraftig og krydret reserva, som vi kender den, der vækker minder om Rioja-stjernen Faustino, der forblændede alle hispanofile danskere tilbage i 90’erne. Torre Oria Reserva lader ikke noget tilbage at mangle og er et mønstereksempel på vaskeægte spansk reserva-kvalitet. Et blend af Tempranillo og Cabernet Sauvignon danner rygrad i denne dejlige drikkemodne spanioler, der bærer præg af mørke og røde bær og tobak i duften. De 12 måneders modning på nye og gamle fade tilfører vinen krydderi og noter af kokos og vanilje. Vinen laves af det gamle vineri Torre Oria, der har hjemme i Valencias bagland. Torre Oria udmærker sig ved deres produktion af cava, samt røde og hvide bordvine.

93/100 Verema

★★★★★ 5/5 Vinavisen

 

torre oria reserva (2)

 

Fafide Reserva Branco 2016/2017

Et godt køb fra den nye stjerne i Portugal, Rui Madeira, hvis vine altid lover maksimal kvalitet til prisen. Madeira holder, hvad han lover. Vinene opnår konstant 90 point og ''best buy''-mærker. God fyldig vin, der stilmæssigt ligger sig tæt op ad en fed bourgogne. Tre lokale druesorter er ophav til denne vin, der både er frisk, fyldig og mineralsk i sit udtryk. Næsen lokker med inviterende eksotiske noter af fersken, lime og citrus, der afløses af lidt fadkrydderi i den behageligt lange eftersmag. Fyldig, herlig cremet og med en erotisk buttet krop, der dog aldrig kommer til at virke klodset.

 

90/100 Wine Spectator (årg. 2016)

92/100 Barego'mad - mad & vinblog (årg. 2017)

 

fafide_reserva_branco_2016 (2)

 

Amicone Bianco 2018

Den hvide Amicone - nu i ny topanmeldt årgang! Schenk var så imponeret over antallet af solgte flasker af den røde Amicone, at de valgte at lancere en hvid pendant, der allerede er blevet en anmelderfavorit! Vinen er lavet på druerne Chardonnay, Garganega og Gewürztraminer, der viser sig fra deres bedste side i denne aromatiske frugtbombe, der bestemt kan hamle op med sin røde tvilling. En tydelig duft af æbler og citrusfrugter breder sig, når vinen slynges rundt i glasset. Gewürztraminer-druen bidrager med liflige blomsternoter og lidt eksotisk krydderi. En lækker lille bulderbasse, der hverken er knastør eller sød, men placerer sig lige midt imellem.

 

97 points - Luca Maroni

93/100 International Wine Challenge

 

amicone bianco (2)